Schöne trots op volwassen spel Ajax

Reacties

Lasse Schöne ziet het als een bewijs voor Ajax' volwassenheid dat de ploeg ondanks de toegenomen druk van Tottenham Hotspur weinig kansen weggaf in de tweede helft.

Schöne trots op volwassen spel Ajax

'We speelden na rust niet groots, maar we gaven weinig weg tegen een goede ploeg. Het team verdient daarvoor een compliment. We hebben gevochten voor elke meter', vertelde de routinier na de 0-1 zege in Londen in deel één van het tweeluik in de halve finale. 'Echt grote kansen kregen zij ook niet in de tweede helft, het waren vooral voorzetten. Moussa Sissoko zorgde wel voor dynamiek, daar hadden we het even moeilijk mee.'

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd, vond ook Schöne. 'Bij vlagen speelden we heel goed. Er was veel beweging en zo creëerden we ook kansen.'

Bijna was Ajax in de slotfase nog dicht bij de 0-2, maar een inzet van David Neres belandde op de paal. 'Ik hoopte dat hij er aan de binnenkant van de paal in zou gaan, dat was wel jammer', aldus de toen al gewisselde Schöne.

Zondag wacht Ajax de KNVB-bekerfinale tegen Willem II. 'We doen nog mee aan alles', concludeerde de middenvelder toen de maand april bijna overging in mei.

'Blind en De Ligt waren cruciaal bij zege Ajax in Londen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.