Schöne erg optimistisch over beslissende fase in Ajax-seizoen

Reacties

Ajax maakt zich op voor de Champions League-kraker tegen Real Madrid, waarin het een 1-2 achterstand moet zien goed te maken. Lasse Schöne is positief gestemd en ziet een comeback in Estadio Santiago Bernabéu zeker als een mogelijkheid.

Schöne erg optimistisch over beslissende fase in Ajax-seizoen

Schöne denkt met een goed gevoel terug aan de eerste wedstrijd tegen Real. 'Je verliest dan wel, en dat is ook topvoetbal, maar je kan daar wel heel veel uithalen', stelde de middenvelder in gesprek met Ajax TV. 'We gaan erheen met het idee dat we door kunnen gaan. Dat moet ook wel, anders hoef je helemaal niet af te reizen. Makkelijk zal het niet zijn, Real is gewoon een wereldploeg, maar we gaan ervoor en dan zullen we wel zien waar het schip strandt.'

'Ik denk dat wij in Amsterdam de betere ploeg waren en ook veel kansen hebben gecreëerd', vervolgde Schöne. 'Zij kregen maar een paar kansen en maken er direct twee. Dat is wel hun kwaliteit, maar het feit dat wij veel meer hebben gecreëerd geeft ons wel veel vertrouwen. Het is iets waar je mee door kan.'

Ajax hoopt ook na dinsdag nog op drie fronten actief te zijn. De ploeg van Erik ten Hag zit nog vol in de titelstrijd en staat op 5 mei in de finale van de strijd om de TOTO KNVB-beker. Schöne: 'Je doet nog aan alles mee en dat is best knap, want we hebben extreem veel wedstrijden gespeeld in dit seizoen. Nu komen de prijzen eraan en nu moeten we het niveau halen dat we kunnen halen. En dat dan graag volhouden tot het einde van het seizoen. Er komen mooie, moeilijke wedstrijden aan, maar ik heb er wel vertrouwen in dat dit weleens een heel mooi seizoen kan worden', aldus Schöne.

Ajax heeft unieke uitslag nodig voor historische stunt
'Real Madrid maakt zich echt wel zorgen over Ajax'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.