Schmidt vult prijzenkast na succes in Oostenrijk en China verder aan

Reacties

Voor PSV-coach Roger Schmidt is de bekerwinst de vijfde prijs als trainer. De 55-jarige Duitser heeft daarmee zijn aantal trofeeën uit zijn tijd bij Red Bull Salzburg geëvenaard.

Schmidt vult prijzenkast na succes in Oostenrijk en China verder aan
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 1
Ajax
Ajax

Begin dit seizoen pakte Schmidt zijn eerste prijs in Nederland. Ajax werd in de strijd om de Johan Cruijff Schaal met 0-4 verslagen. Zondag waren de Amsterdammers in De Kuip opnieuw de opponent en wederom trok PSV aan het langste eind.

Voor Schmidt is de veroverde beker zijn derde in zijn trainersloopbaan. In 2014 won hij in Oostenrijk met Red Bull Salzburg de dubbel. In 2018 kroonde hij zich met Beijing Guoan ook in China tot bekerwinnaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij clubs als SC Paderborn en Bayer Leverkusen won Schmidt geen prijzen. De kans is groot dat hij volgend seizoen zijn prijzenkast wel zal aanvullen. Hoewel zijn overgang nog niet bevestigd is, wijst alles erop dat de 55-jarige Duitser naar Benfica zal overstappen.

In Nederland is PSV bovendien nog niet uitgeschakeld in de titelstrijd. Om er voor de Eindhovenaren een waar droomseizoen van te maken moet dan in de strijd om de landstitel nog wel Ajax worden gepasseerd. De Amsterdammers hebben nu vier punten meer en een veel beter doelsaldo.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.