Schmidt vertelt wat hem het meest tevreden maakt na zege PSV

Reacties

Roger Schmidt is blij dat PSV ook zijn vijfde wedstrijd van het seizoen gewonnen heeft. De Eindhovenaren waren dinsdagavond in Denemarken met 0-1 te sterk voor FC Midtjylland in de derde voorronde van de Champions League.

Schmidt vertelt wat hem het meest tevreden maakt na zege PSV
© Pro Shots
FC Midtjylland
FC Midtjylland
0 - 1
PSV
PSV

'Het was niet top, top niveau, maar we hebben een goede wedstrijd gespeeld en veel kansen gecreëerd', begon Schmidt achteraf zijn analyse voor de camera van SBS6. 'Helaas waren we niet zo efficiënt, we hadden de wedstrijd eerder kunnen afmaken. Maar als je niet scoort, moet je goed verdedigen. Dat hebben we gedaan.'

Uiteindelijk viel de goal alsnog. Invaller Bruma sloeg toe in de extra tijd. 'Daar ben ik erg blij mee, want het is altijd belangrijk om te winnen. En dat verdienden we uiteindelijk misschien ook wel', zei Schmidt.

'Ook de clean sheet was belangrijk vandaag. Het is alweer de derde keer op rij, tegen topteams. Dat is altijd een goed teken, als je de tegenstander niet laat scoren. Vandaag was de sleutel om goed te verdedigen, want we weten dat we voorin altijd onze momenten krijgen', legde de Duitser uit.

Na het uitschakelen van Galatasaray en Midtjylland wacht nu waarschijnlijk een confrontatie met Benfica in de play-offs. 'Zij zijn gewend om bijna altijd Champions League te spelen. Vorig jaar dan misschien niet, maar daarvoor volgens mij wel tien jaar op rij. Het is een club met veel ervaring en veel individuele kwaliteit', blikte Schmidt alvast vooruit op de mogelijke ontmoeting met de Portugese topclub.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.