Schmidt schrikt niet van mindere dag 'Oranje-kandidaat' Veerman

Reacties

Joey Veerman maakte in de afgelopen weken indruk in het shirt van PSV en werd door sommigen al een kandidaat voor het Nederlands elftal genoemd. Donderdag had de middenvelder het echter zwaar tegen FC Kopenhagen. Roger Schmidt was er niet volledig door verrast.

Schmidt schrikt niet van mindere dag 'Oranje-kandidaat' Veerman
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 4
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen

Veerman begon in de basis tegen Kopenhagen, dat halverwege op een 1-3 voorsprong stond. Schmidt greep halverwege in en haalde Noni Madueke en Veerman naar de kant. Vanaf de bank zagen zij dat PSV in ieder geval nog op gelijke hoogte wist te komen: 4-4.

Het was dus niet de wedstrijd van Veerman, maar dat is volgens Schmidt geen reden tot zorgen. 'Na een paar goede wedstrijden praat iedereen al over de nationale ploeg en de Ballon d'Or', zei de coach vrijdag. 'Maar dan komt er zo'n wedstrijd als tegen Kopenhagen voorbij en zie je dat je toch nog stappen moet maken. Dat is niet gek, dat is zelfs heel normaal.'

Volgens Schmidt is het onzin om te stellen dat Veerman nu weer met beide benen op de grond staat: 'Het was helemaal niet nodig om hem terug op aarde te brengen. Joey is een goede jongen en heel intelligent. Hij denkt zelf helemaal niet dat hij de beste is, dat komt meer van buitenaf. Soms is het dan goed voor de buitenwereld om te zien dat een speler niet altijd op zijn topniveau kan spelen.'

Veerman speelde tegen Kopenhagen zijn twaalfde wedstrijd voor PSV, dat het zondag in de Eredivisie opneemt tegen FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.