Schmidt ziet clash met Kopenhagen als waarschuwing voor PSV in de titelstrijd

Na het knotsgekke gelijkspel tegen FC Kopenhagen in de Conference League hervat PSV de competitie zondagmiddag met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Roger Schmidt hoopt dat de eerste helft van donderdagavond kan dienen als een waarschuwing in de titelstrijd.

FC Utrecht
FC Utrecht
0 - 1
PSV
PSV

Schmidt dacht zijn ploeg donderdag goed te hebben voorbereid op het treffen met Kopenhagen. Toch stond PSV halverwege op een 1-3 achterstand. Na rust vocht de ploeg zich terug tot 4-4. 'Je zag een verschil tussen individueel voetbal in de eerste helft en teamvoetbal in de tweede helft', blikte Schmidt vrijdag nog een keer terug. 'Gelukkig waren we in staat om die mindset te veranderen.'

'Het is normaal dat we niet altijd van begin tot eind een perfecte wedstrijd kunnen spelen', vervolgde Schmidt. 'Zondag spelen we geloof ik onze 45ste of 46ste wedstrijd van het seizoen. We hebben spelers die terugkomen van blessures, Joey Veerman is nieuw in het team; dan mis je een bepaald ritme. We speelden een internationale wedstrijd en troffen een tegenstander die heel scherp was; dan is het normaal dat je soms eens verrast wordt tijdens een wedstrijd. Dat hoort bij het voetbal.'

Schmidt ziet nu ook het positieve van de teleurstellende eerste helft tegen Kopenhagen in. 'We zitten in een situatie dat we ons niet vel ups-and-downs kunnen veroorloven', zei de trainer. 'In de bekerfinale kan dit niet en in de competitie ook niet, want Ajax zal niet veel punten meer verliezen. Wat dat betreft is het goed dat het ons nu gebeurt, in de heenwedstrijd in de Conference League, want dan heb je nog een tweede wedstrijd om dit nog goed te maken. Maar als je kampioen wil worden, is iedere wedstrijd een finale. Wat dat betreft is het misschien wel goed dat we gister een waarschuwing hebben gekregen.'

Aan de thuiswedstrijd tegen Kopenhagen heeft PSV geen nieuwe blessures opgelopen. Olivier Boscagli keert vermoedelijk weer terug bij de wedstrijdselectie; hij was verkouden, maar zal zaterdag weer meetrainen.