Schmidt hard voor Ihattaren: 'Hij moet betrouwbaarder worden, in alles'

Reacties

Nu er een nieuw seizoen is aangebroken, wil PSV-trainer Roger Schmidt dat Mohamed Ihattaren zich weer eens op positieve wijze laat zien. In aanloop naar de Champions League-voorrondewedstrijd tegen Galatasaray legde de Duitser de vinger zonder pardon op de zere plek.

Schmidt hard voor Ihattaren: 'Hij moet betrouwbaarder worden, in alles'
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 1
Galatasaray
Galatasaray

PSV eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Eredivisie, waardoor het zich nu al moet melden in de tweede CL-voorronde. Daarin is Galatasaray dus de tegenstander. De heenwedstrijd is in het Philips Stadion, waar woensdagavond 23.500 supporters zullen zitten, en dat is gezien de coronamaatregelen het maximale aantal.

Schmidt verklapte onder meer dat Cody Gakpo (benoemd tot tweede aanvoerder) ook een optie is voor de basis. En dat terwijl hij nog mee was naar het EK. 'Hij is eerder teruggekeerd dan andere spelers, wat ik op trainingen van hem zie, ziet er erg goed uit. Hij is scherp.' Daarnaast zal Joël Drommel woensdag onder de lat staan, omdat Yvon Mvogo nog niet in Eindhoven is. Vincent Müller is voorlopig de tweede keeper. 'Joël heeft morgen ons volste vertrouwen.' Wie ook bij de selectie zit is aanvaller Bruma, die op weg naar de uitgang is.

Ook de situatie van Ihattaren kwam uiteraard ter sprake. 'Op dit moment is hij gewoon één van mijn 23 spelers. Die spelers zijn allemaal fit, dat is goed, dus is hij zeker een optie voor mij. Het was geen makkelijk jaar voor hem, maar ook niet mét hem', zo toonde de Duitser zich kritisch. 'Maar elke voorbereiding is een nieuwe kans om je te laten zien. Dat doet hij, hij vecht voor minuten. Waarin hij beter moet? Hij moet betrouwbaarder worden. Waarin? Qua tactiek, qua mentaliteit, qua motivatie: in álle opzichten.'

Fifty-fifty
De Turkse tegenstander kampt met wat coronabesmettingen, maar desondanks zijn grote namen als Radamel Falcao, Arda Turan, Fernando Muslera, Sofiane Feghouli en Ryan Babel er gewoon bij. En dus onderschat Schmidt de ploeg niet. 'Het is een zeer ervaren team, dat altijd vecht voor titels en altijd international speelt. Een heel goed team. Zij hadden een korte voorbereiding, net als wij. Dus het is moeilijk te zeggen wie er favoriet is. Het wordt fifty-fifty, de waarheid ligt op het veld. Wij moeten bewijzen dat het verdienen om door te gaan.'

Overigens is er maandag ook al geloot voor de derde voorronde: als PSV wint van Gala, dan is daarin de winnaar van het tweeluik tussen Celtic en FC Midtjylland (de nummers twee van Schotland en Denemarken) de opponent.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.