Galatasaray mist twee spelers tegen PSV vanwege positieve coronatest

Reacties

Bij Galatasaray zijn twee spelers positief getest op het coronavirus. De Turkse topclub reist komende week zonder het duo af naar Nederland voor het duel met PSV in de tweede voorronde van de Champions League.

Galatasaray mist twee spelers tegen PSV vanwege positieve coronatest

Het is niet bekend om welke spelers het gaat. Bij de nummer twee van de Süper Lig staat onder anderen Ryan Babel onder contract. In een kort statement laat Galatasaray weten dat de betreffende spelers in quarantaine zijn gegaan en dat de club alle protocollen in werking heeft gesteld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De voorbereiding van Galatasaray op het tweeluik met PSV verloopt toch al bepaald niet vlekkeloos. De Turken annuleerden eerder deze week een oefenduel met Olympiakos. Op het vliegveld van Athene werden extra tests geëist door het douanepersoneel, terwijl alle selectieleden al een test hadden ondergaan en er geen coronabesmettingen aan het licht waren gekomen.

Volgens Galatasaray werden trainer Fatih Terim en de spelers vervolgens 'op een uiterst ongepaste en zelfs arrogante manier behandeld.' De selectie verbleef urenlang op het vliegveld, zonder dat er water werd geregeld voor de dorstige spelers. Uiteindelijk had men er bij Galatasaray genoeg van, waarna de ploeg terugkeerde naar Istanbul. Op de website van de club werd zelfs gerept over schending van de mensenrechten. 

De wedstrijd tegen PSV vangt woensdag om 21.00 uur aan in het Philips Stadion. Een week later staat de return in Turkije op het programma. Sluit PSV de dubbele ontmoeting met Galatasaray winnend af, dan zijn de Eindhovenaren minimaal tot de winterstop verzekerd van Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.