Schmidt over PSV-transfers: 'Ik zie nog mogelijkheden'

Reacties

Roger Schmidt is tevreden over de gedane zaken op de transfermarkt, maar de PSV-trainer hoopt ook nog op meer. Hij geeft aan waar de spoeling volgens hem te dun is.

Schmidt over PSV-transfers: 'Ik zie nog mogelijkheden'
© Pro Shots

We spraken Schmidt over transfers tijdens het trainingskamp van de Eindhovenaren in Duitsland. Hij kon er al beschikken over André Ramalho, Philipp Mwene, Davy Pröpper, Marco van Ginkel en Joël Drommel, de vijf aanwinsten die aan de selectie zijn toegevoegd richting het tweede seizoen van Schmidt bij PSV.

Hoewel de spelersgroep van PSV op dit moment nog uitpuilt, denkt Schmidt dat het team nog niet compleet is. 'Zolang de window nog open is, is het onze taak de selectie te optimaliseren', meent de trainer. 'Voor nu ben ik tevreden, maar ik zie nog mogelijkheden ons te versterken. Cody Gakpo, Ritsu Doan, en hopelijk ook Yvon Mvogo komen er nog bij. Doan heeft een heel goed seizoen gehad bij Arminia Bielefeld. Ik heb veel wedstrijden van hem gezien, hij speelde altijd en was een van de key-players. Ik was onder de indruk van hem. Hij is goed met en zonder bal, kan goed afmaken en is tactisch betrouwbaar. Doan heeft laten zien dat hij goed genoeg is voor PSV.'

Schmidt beseft dat waarschijnlijk nog aardig wat spelers gaan vertrekken bij PSV. Zo bevestigt technisch directeur John de Jong dat er interesse is in Donyell Malen en Denzel Dumfries. De coach wil met name voorin graag meer opties. 'Er zullen ook nog jongens vertrekken, maar ik vind dat we niet genoeg aanvallers hebben, over die posities voorin moeten we nadenken. We hebben topspelers nodig voor een lang seizoen met hopelijk Champions League-voetbal. Het is niet genoeg om zestien spelers te hebben. Maar het is ook goed geduldig te zijn, zodat we de beste spelers naar PSV kunnen halen.'

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO hoe PSV op toeren is gekomen in Marienfeld, op weg naar de dubbele confrontatie met Galatasaray in de voorronde van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.