'Galatasaray schakelt door na geklapte deal met Van Aanholt'

Reacties

Niet Patrick van Aanholt, maar Ezgjan Alioski lijkt de nieuwe linksback van Galatasaray te worden. De Noord-Macedoniër is gratis op te pikken na zijn vertrek bij Leeds United.

'Galatasaray schakelt door na geklapte deal met Van Aanholt'

Volgens transferexpert Fabrizio Romano bevinden de onderhandelingen zich in de afrondende fase. Galatasaray richtte zijn pijlen aanvankelijk op Van Aanholt, maar een persoonlijk akkoord bleef uit. Daarop verlegde Galatarasay, volgende week woensdag tegenstander van PSV in de voorronde van de Champions League, de aandacht naar Ezgjan Alioski.

Oranje-opponent Alioski, die op het EK bij alle poulewedstrijden aan de aftrap verscheen, kwam op zijn beurt niet tot een akkoord met zijn werkgever Leeds United en geniet daardoor een transfervrije status. De 47-voudig Noord-Macedonisch international maakte in 2017 de overstap van Lugano naar Leeds en groeide op Elland Road uit tot vaste waarde.

De supporters van de Engelsen hebben op social media overigens furieus gereageerd op de naderende transfer. De spanningen tussen beide clubs zijn nog altijd hoog na de gebeurtenissen in aanloop naar de halve finale van de UEFA Cup in 2000. Voorafgaand aan het thuisduel van Galatasaray met Leeds werden destijds twee Engelse supporters doodgestoken.

Naast Alioski lijkt Galatasaray dicht bij de komst van nog een linksback. Volgens RMC Sport moet ook Layvin Kurzawa (Paris Saint-Germain) op korte termijn aansluiten in Istanbul. Galatasaray heeft al overeenstemming bereikt met de Parijzenaren, maar wacht nog op antwoord van Kurzawa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.