Galatasaray ondanks coronabesmettingen met grote namen naar Eindhoven

Reacties

Het rommelt bij Galatasaray en de voorbereiding was niet optimaal, maar de tegenstander van PSV heeft toch een aardige selectie op de been gebracht voor de wedstrijd in het voorportaal van de Champions League. De Turkse club heeft de selectie naar buiten gebracht waarmee het naar Nederland afreist.

Galatasaray ondanks coronabesmettingen met grote namen naar Eindhoven
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 1
Galatasaray
Galatasaray

Op de lijst met 23 spelers staan namen als Radamel Falcao, Arda Turan, Fernando Muslera en Sofiane Feghouli. Ook Ryan Babel is erbij, net als voormalig NAC Breda-speler Ömer Bayram. Het werd eerder al bekend dat Ogulcan Caglayan er niet bij zou zijn tegen PSV vanwege een conflict van Galatasaray met de Turkse bond.

Bij Galatasaray werd gevreesd voor een corona-uitbraak, maar gekeken naar de spelerslijst zijn de personele problemen beperkt gebleven. Van de beoogde basisspelers ontbreken alleen DeAndre Yedlin en Emre Akbaba ten opzichte van de duels in de voorbereiding.

Niet alleen corona zat Galatasaray dwars. Een oefenduel met Olympiakos Piraeus in Griekenland werd geannuleerd door de Turken, omdat zij in hun ogen onrechtmatig werden behandeld. Op het vliegveld van Athene werden extra tests geëist door het douanepersoneel. De selectie verbleef urenlang op het vliegveld, zonder dat er water werd geregeld voor de dorstige spelers. Uiteindelijk had men bij Galatasaray er genoeg van en keerde de ploeg weer terug naar Istanbul.

PSV en Galatasaray staan woensdagavond in een 'uitverkocht' Philips Stadion voor het eerst tegenover elkaar in de tweede voorronde van de Champions League. Mocht PSV deze ronde overleven, is Celtic of FC Midtjylland de tegenstander in de derde voorronde. In dat geval is PSV ook verzekerd van Europees voetbal tot aan de winterstop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.