PSV in derde voorronde CL mogelijk tegen Celtic of FC Midtjylland

Reacties

Als PSV in de tweede voorronde van de Champions League afrekent met Galatasaray, dan is daarna de winnaar van het treffen tussen Celtic en FC Midtjylland de tegenstander. Dat heeft de loting van maandag uitgewezen.

PSV in derde voorronde CL mogelijk tegen Celtic of FC Midtjylland
© Pro Shots

PSV eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Eredivisie, waardoor de ploeg van trainer Roger Schmidt zich al deze week moet melden in Europa. Komende woensdag komt Galatasaray naar Eindhoven, een week later staat de return in Turkije op het programma. De winnaar van dat tweeluik plaatst zich voor de derde voorronde van het miljardenbal, daarna volgt nog een play-off om een ticket voor de groepsfase.

Hoewel de heenduels in de tweede voorronde dus nog niet eens zijn gespeeld, werd er maandag in Nyon alvast geloot voor de derde voorronde. Daarin werd PSV dus gekoppeld aan Celtic of FC Midtjylland. Beide ploegen komen eveneens nog uit in de tweede voorronde. Dinsdag spelen ze tegen elkaar in Glasgow, volgende week woensdag is de return in Denemarken. Na die tweede wedstrijd weet PSV (áls het dus zelf Gala verslaat) of het de nummer twee van Schotland of de nummer twee van Denemarken ontmoet.

De wedstrijden in de derde Champions League-voorronde worden op 3 of 4 augustus (heenduels) en 10 augustus (returns) gespeeld. Overigens: als PSV de tweede voorronde overleeft, dan is het sowieso al verzekerd van de Europa League-groepsfase. Mocht het toch misgaan tegen de Turken, weet PSV dat het St. Johnstone uit Schotland treft in het voorportaal van de Europa League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.