Schmidt en Benfica denderen ook in beker door na rake omhaal Neres

Reacties

Het kan niet op voor Roger Schmidt. De Duitser is bezig aan een sensationele eerste seizoenshelft als hoofdtrainer van Benfica en voegde daar woensdagavond een nieuw hoofdstuk aan toe. Met grote dank aan oud-Ajacied David Neres.

Schmidt en Benfica denderen ook in beker door na rake omhaal Neres
Estoril
Estoril
0 - 1
Benfica
Benfica

Acht punten voorsprong is de marge al in de competitie voor Benfica. In de Champions League werden de Portugezen groepswinnaar door onder andere Paris Saint-Germain voor te blijven. Geen enkel duel onder Schmidt werd nog verloren. En dat gebeurde ook in het bekertoernooi op bezoek bij Estoril niet.

Schmidt koos er in Estoril voor om nauwelijks basisspelers rust te gunnen. Het gros van zijn formatie moest gewoon opdraven. Onder hen ook linksback Alejandro Grimaldo, die al snel de score kon openen. De vleugelverdediger schoot echter voorlangs. Dat was ook de grootste kans in de eerste helft. Estoril had de zaken goed voor elkaar en een gele kaart van de gefrustreerde Neres was daar een bewijs van.

In de tweede helft had Benfica het opnieuw lang moeilijk met de thuisploeg, die zich heldhaftig verweerde. Toch werd het makkelijker gemaakt, want net na rust moest Estoril met tien man verder. Chico Geraldes kreeg een rode kaart. Daardoor kon Benfica de defensie omsingelen en jagen op een treffer. Die viel ruim twintig minuten voor tijd. Een afgeslagen bal viel achter Neres, waarna de oud-Ajacied op schitterende wijze een omhaal inzette. De vloog tegen de touwen en bleek de beslissing te forceren.

Na de treffer van Neres kwam de zege nooit meer in gevaar. Daardoor bekert Benfica ook na het WK verder. In 24 duels als hoofdtrainer van de Portugese topclub won Schmidt er nu twintig, terwijl hij vier keer gelijkspeelde. Voor het WK wacht enkel nog een thuiswedstrijd tegen laagvlieger Gil Vicente.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Taça de Portugal
Meer over Taça de Portugal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.