Schmidt heeft beet: twee doelpuntensensaties arriveren in Lissabon

Reacties

Benfica gaat zich op korte termijn versterken met Andreas Schjelderup. De jonge sterspeler van FC Nordsjaelland is gesignaleerd op het vliegveld van Lissabon en rondt zijn transfer vermoedelijk donderdag af. Ook Rosenborg BK-aanvaller Casper Tengstedt tekent spoedig bij Benfica. 

Schmidt heeft beet: twee doelpuntensensaties arriveren in Lissabon
© Pro Shots

Schjelderup werd bij aankomst vergezeld door zijn vader en door Rui Pedro Braz, de sportief directeur van Benfica. Volgens A Bola betaalt de koploper van Portugal een bedrag van tien miljoen euro, dat via sportieve bonussen kan oplopen tot maximaal vijftien miljoen euro. Naar verwachting tekent Schjelderup een contract tot medio 2028.

Schjelderup is afkomstig uit Noorwegen, maar werd in de zomer van 2020 door Nordsjaelland overgenomen van Bodø/Glimt. Destijds hadden ook clubs als Ajax, PSV, Juventus, Liverpool, Bayern München, Tottenham Hotspur en Atalanta interesse. Op zijn zestiende debuteerde Schjelderup in het eerste elftal van Nordsjaelland en inmiddels is hij de absolute uitblinker bij de ploeg.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met tien doelpunten in zeventien wedstrijden is de tienersensatie momenteel de topscorer van Denemarken. Hij maakte één doelpunt meer dan de Nederlandse aanvaller Jay-Roy Grot van Viborg FF en leverde een belangrijke bijdrage aan de huidige koppositie van Nordsjaelland. Schjelderup werd dit seizoen met name ingezet als linksbuiten en centrumspits.

Tengstedt
Schjelderup is niet de enige aanvallende versterking voor Roger Schmidt. Dinsdag werd al duidelijk dat 22-jarige Deense aanvaller Tengstedt in Lissabon is. Benfica staat op het punt om de spits van Rosenborg voor zeven miljoen euro over te nemen; via bonussen kan de totale transfersom de tien miljoen euro overstijgen. Ook Tengstedt krijgt een contract tot medio 2028. Hij speelde pas sinds augustus voor Rosenborg en kwam sindsdien tot vijftien doelpunten in veertien wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.