Schmidt denkt dat gat met Ajax te dichten is: 'Ik zie potentie om de titel te winnen'

Reacties

Dit seizoen is het gat te groot om Ajax te achterhalen, maar Roger Schmidt vindt niet dat het gat voor PSV onoverbrugbaar is geworden. Dat zei de Duitse trainer van de Eindhovenaren op zijn perspraatje richting de topper van komende zondag tegen AZ.

Schmidt denkt dat gat met Ajax te dichten is: 'Ik zie potentie om de titel te winnen'
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 0
PSV
PSV

Het financieel superieure Ajax heeft een voorsprong van acht punten met een wedstrijd minder gespeeld. Maar Schmidt denkt niet dat het gat te groot is geworden. 'Nee, dat denk ik niet. Je hebt de kwaliteit van Ajax kunnen zien tegen Young Boys. Die hadden geen kans, terwijl Bayer Leverkusen geen kans had tegen Young Boys. Het laat zien hoe goed Ajax is, maar toen we tegen ze speelden was alles mogelijk, in alle drie de wedstrijden. In de laatste wedstrijd waren we duidelijk de betere ploeg, we hebben laten zien hoe goed we tegen hen kunnen spelen. Natuurlijk hebben ze veel individuele kwaliteit, maar in die wedstrijd konden we de invloed daarvan beperken. Dat is ook ons doel voor komend seizoen.'

Scmidt ziet nog steeds voldoende mogelijkheden om met PSV de strijd aan te gaan met Ajax, bijvoorbeeld volgend seizoen. 'Ik zie de potentie, we kunnen beter spelen en we kunnen onze selectie verbeteren voor komend seizoen. En dan proberen we hen opnieuw uit te dagen. Dan is het natuurlijk mogelijk. Het was dit seizoen ook mogelijk, maar daarvoor hadden we een bijna perfect seizoen nodig. En het was op een paar vlakken verre van perfect, maar ik zie nog steeds de potentie om de competitie te winnen.' Ook volgend jaar al? 'Natuurlijk, dat hoop ik wel. Het hangt er ook vanaf wat er in de zomer gebeurt', doelde Schmidt natuurlijk op wat er op de transfermarkt mogelijk is.

Tweede plaats
Dit seizoen richt PSV zich dus op het veiligstellen van plek twee, goed voor voorronde Champions League. 'We kunnen het gat met de derde plaats groter maken. Daarom is het erg belangrijk om zondag te winnen', vertelde Schmidt wat er zondag op het spel staat. Dat PSV al lang wacht op een zege in een topper, vindt hij vooral iets voor de media. 'Wij moeten ons focussen op de competitie, we vechten het hele seizoen voor Europees voetbal. Met de tweede plek kunnen we misschien Champions League spelen, maar voor het zelfvertrouwen is het goed om van een topploeg te winnen. We hebben de laatste wedstrijden goed gespeeld tegen topploeggen, nu is het tijd om te winnen.'

Schmidt verwacht dat AZ minder defensief zal spelen dan tijdens de eerste ontmoeting in Alkmaar (1-3). 'Alleen hun trainer weet hoe ze gaat spelen. Maar als je hun wedstrijden ziet: ze hebben veel kwaliteiten, ze spelen goed voetbal, ze zijn dapper. Het hangt van het verhaal van de wedstrijd af, maar ik verwacht een andere wedstrijd', zei de trainer van PSV, die zich niet uit de tent wilde laten lokken toen hij werd geconfronteerd met de uitspraken van Barry van Galen dat AZ de betere ploeg heeft. 'Ik denk dat we zondag op het veld moeten laten zien dat we dit seizoen minimaal tweede verdienen te zijn', besloot de trainer van PSV, waar Ryan Thomas mogelijk zijn rentree kan maken nu hij de training heeft hervat.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.