PSV-transfer lijkt nog ver weg: FC Twente vraagt de hoofdprijs voor Drommel

Reacties

PSV leek Joël Drommel al zo goed als binnen te hebben, maar een transfer van de doelman naar Eindhoven is nog absoluut geen zekerheid. FC Twente vraagt liefst 6,5 miljoen euro voor Drommel. Dat is ver verwijderd van het bedrag dat PSV bereid is om te betalen voor de sluitpost.

PSV-transfer lijkt nog ver weg: FC Twente vraagt de hoofdprijs voor Drommel
© Pro Shots

PSV bereikte onlangs een persoonlijk akkoord met Drommel over een vijfjarig contract en de verwachting was dat een overeenkomst met Twente snel zou volgen. Groen licht is echter ver weg, nu de Tukkers hoog in de boom zitten wat betreft de vraagprijs. Twente wil 6,5 miljoen euro hebben voor Drommel, die nadat de optie in zijn contract is gelicht nog tot volgend jaar zomer vastligt in Enschede.

Twente heeft meerdere redenen waarom het zoveel geld vraagt voor een keeper met nog maar een eenjarig contract. Een daarvan is dat de club heeft afgesproken met Drommel en de voormalig zaakwaarnemer van de keeper dat zij een aanzienlijk percentage van de transfersom krijgen. Het gaat hierbij om een bedrag van meerdere tonnen.

Een andere reden is dat Twente nog stille hoop heeft dat Ajax zich toch nog zal melden. De Amsterdammers hebben in de wandelgangen geïnformeerd naar Drommel en bij Twente hoopt men dat Ajax concreet wordt, wanneer er meer duidelijkheid is over de schorsing voor Andre Onana. Ajax vecht de dopingstraf die de keeper heeft gekregen aan bij het CAS.

Nieuw bod van PSV
6,5 miljoen is voor PSV in ieder geval veel te gortig. De club komt een dezer dagen met een nieuw bod, maar dat ligt ver onder de vraagprijs van Twente. PSV denkt tussen de drie en vier miljoen euro te kunnen uitkomen. Drommel moet in Eindhoven de vervanger worden voor Yvon Mvogo, die voor twee jaar wordt gehuurd van RB Leipzig, maar bij de komst van een nieuwe keeper vroegtijdig kan terugkeren naar Duitsland.

Met de hoge vraagprijs is er een scenario denkbaar dat de clubs er niet uit gaan komen en dat Drommel gewoon nog een jaar bij Twente zal blijven. In dat geval wandelt de keeper volgend jaar transfervrij de deur uit. Twente heeft met de aanstaande komst van Lars Unnerstall echter al ingespeeld op een vertrek van Drommel en wil de keeper verkopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.