Schmidt: 'De hele tijd met een glimlach op de bank gezeten'

Reacties

Roger Schmidt kon zijn geluk niet op na de 3-0 zege van zijn ploeg Red Bull Salzburg op bezoek bij Ajax. Door de afgetekende overwinning zetten de Oostenrijkers het sublieme Europese seizoen voort en staat de ploeg al met één been in de achtste finale van de Europa League.

Schmidt: 'De hele tijd met een glimlach op de bank gezeten'

De ploeg van Schmidt zette Ajax donderdagavond vanaf minuut één onder druk. Schmidt beaamde dat het leek alsof de Amsterdammers verrast waren. 'Een superprestatie van ons', jubelde hij na afloop op de clubwebsite.

'We wilden graag winnen en dat hebben we vanaf de eerste minuut getoond', aldus de Duitser. 'Wij hebben Ajax ons spel opgedrongen en verdiend gewonnen. Eigenlijk heb ik vanaf de eerste minuut met een glimlach op de bank gezeten.' Schmidt wilde nog niet verder vooruitkijken dan de return en temperde daarmee het enthousiasme dat in de Oostenrijkse pers opstak.

Door de overwinning bij Ajax heeft Red Bull dit seizoen nog alle Europese League-duels in het hoofdtoernooi gewonnen. In de groepsfase werd geen punt afgestaan en bovendien maar drie keer een doelpunt geïncasseerd. Ook Ajax scoorde niet tegen de Oostenrijkers.

Bovendien toont de ploeg van Schmidt zich ondertussen een uiterst productief team. In 37 officiële duels bedraagt het aantal doelpunten inmiddels al 121. De spitsen Alan en Jonathan Soriano namen een flink deel voor hun rekening: 54. Soriano was ook in Amsterdam twee keer trefzeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.