De Boer mild: 'Salzburg was top en wij waren matig'

Reacties

Trainer Frank de Boer van Ajax spaarde zijn elftal na de ontluisterende 3-0 nederlaag tegen Red Bull Salzburg in de zestiende finale van de Europa League.

De Boer mild: 'Salzburg was top en wij waren matig'

'We stonden na 35 minuten 3-0 achter, daar houd je echt geen rekening mee. We waren niet verrast door hun aanpak. We wisten dat ze zo zouden spelen en je moet heel goed in vorm zijn om onder zulke druk uit te komen. Zo'n dag hadden we helaas niet en daardoor kregen we een paar keer het deksel op onze neus', aldus De Boer tegenover RTL 7.

'Het was geen off-day van ons. Daarmee zou je Salzburg ook tekortdoen. Zij waren top en wij waren matig. Dat valt niet te wijten aan één of twee spelers, maar aan het team. We hadden eerder de lange bal moeten zoeken, maar bleven achterin voetballen. We waren er niet in staat om er voetballend doorheen te komen', gaat de verliezende trainer verder.

De avond begon al slecht voor De Boer, want tijdens de warming-up liep de beoogde basisspeler Lasse Schöne een ogenschijnlijk ernstige enkelblessure op. 'Maar dat is geen excuus', stelt De Boer, die vreest de Deense aanvaller lang kwijt te zijn. 'Hij schreeuwde het uit van de pijn en dan is het vaak ernstig. Laten we hopen dat het meevalt, maar ik heb daar mijn twijfels over.'

Hoop op een spectaculaire comeback heeft De Boer eigenlijk niet meer. 'We gaan proberen om daar met 3-0 te winnen, maar tegen een team dat zo goed in vorm is, wordt dat ontzettend lastig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.