VI Live: Ajax afgeschminkt, Ludogorets verrast Lazio

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: Ajax afgeschminkt, Ludogorets verrast Lazio

Hierbij is de VI Live ten einde.

22.58 uur: EINDSTANDEN EUROPA LEAGUE
FC Porto - Eintracht Frankfurt 2-2
Lazio - Ludogorets 0-1
Real Betis - Rubin Kazan 1-1
Maccabi Tel Aviv - FC Basel 0-0
NK Maribor – Sevilla 2-2
Swansea City – Napoli 0-0
Viktoria Plzen - Shakhtar Donetsk 1-1

22.58 uur: EINDSTAND AJAX – RED BULL SALZBURG 0-3
Voor Ajax komt een inktzwarte avond ten einde. De Amsterdammers werden voor rust overlopen door Red Bull Salzburg, dat de 0-3 stand bij rust volledig verdiende. Na de pauze deden de Oostenrijkers het iets rustiger aan en daardoor bleef verdere schade voor Ajax uit. Het Europa League-avontuur van de mannen van Frank de Boer lijkt echter niet meer te redden.

22.23 uur: AJAX – RED BULL SALZBURG
Een zwak lichtpuntje voor Ajax op een donkere avond. Ricardo Kishna maakt als invaller voor Kolbein Sigthórsson zijn debuut voor de Amsterdammers.

21.55 uur: RUSTSTAND AJAX – RED BULL SALZBURG 0-3
Ajax wordt op alle fronten afgetroefd door de Oostenrijkers en moet vrezen voor de grootste thuisnederlaag aller tijden. Dat record staat nu op 0-4, dat in 2010 werd neergezet door Real Madrid en in 2005 door PSV.

21.54 uur: RUSTSTANDEN EUROPA LEAGUE
FC Porto - Eintracht Frankfurt 1-0
Lazio- Ludogorets 0-1
Real Betis - Rubin Kazan 1-0
Maccabi Tel Aviv - FC Basel 0-0
NK Maribor – Sevilla 1-0
Swansea City – Napoli 0-0
Viktoria Plzen - Shakhtar Donetsk 0-0

21.42 uur: GOAAAAAAL AJAX – RED BULL SALZBURG 0-3
WAT EEN DOELPUNT! Soriano klopt Jasper Cillessen met een schot vanaf de middenlijn! De Spaanse spits ziet dat de doelman ver voor zijn doel staat en slaat toe met een fantastische pegel. Niet te geloven, wat een klasse. Ajax lijkt nu al Europees uitgeschakeld.

21.36 uur: AJAX – RED BULL SALZBURG
Ajax moet oppassen dat de score niet nog pijnlijker wordt, want Salzburg is heer en meester in Amsterdam. Jasper Cillessen voorkomt met moeite een derde Oostenrijks doelpunt van de voet van Alan.

21.29 uur: GOAL AJAX - RED BULL SALZBURG 0-2
Salzburg scoort opnieuw! Sadio Mané ontsnapt aan de buitenspelval, omspeelt Jasper Cillessen en schiet de bal in het lege doel. Ajax wordt keihard gestraft voor zijn slappe begin aan de wedstrijd.

21.21 uur: GOAL AJAX – RED BULL SALZBURG 0-1
0-1! Alans spitsenmaatje Jonathan Soriano benut de strafschop.

21.20 uur: AJAX – RED BULL SALZBURG
Strafschop voor de Oostenrijkers! Joël Veltman vloert Alan en de penalty is het logische gevolg.

21.08 uur: AFTRAP AJAX – RED BULL SALZBURG

21.05 uur: AJAX – RED BULL SALZBURG
Met enige vertraging komen de ploegen het veld op. Ajax-doelman Jasper Cillessen moest een ander shirt halen, en niet het gele dat te veel lijkt op de outfits van de arbitrage.

21.05 uur: AFTRAP EUROPA LEAGUE
Ook in het tweede programma-onderdeel van de Europa League komen Nederlanders aan de aftrap. Keeper Michel Vorm keert terug onder de lat bij Swansea City, waar Jonathan de Guzman en Marvin Emnes op de bank beginnen. Virgil Misidjan heeft een basisplaats bij Ludogorets, dat tegen Lazio nog een beroep kan doen op wissel Jeroen Lumu.

FC Porto - Eintracht Frankfurt
Lazio- Ludogorets
Real Betis - Rubin Kazan
Maccabi Tel Aviv - FC Basel
NK Maribor - Sevilla
Swansea City - Napoli
Viktoria Plzen - Shakhtar Donetsk

20.52 uur: EINDSTANDEN EUROPA LEAGUE
Dnjepr Dnjepropetrovsk - Tottenham Hotspur 1-0
Juventus – Trabzonspor 2-0
Chornomorets Odessa - Olympique Lyon 0-0
Esbjerg fB – Fiorentina 1-3
Dinamo Kiev – Valencia 0-2
PAOK Saloniki  - Benfica 0-1

20.50 uur: AJAX – RED BULL SALZBURG
Een flinke tegenvaller voor Ajax, want Lasse Schöne loopt tijdens de warming-up een ogenschijnlijk zware enkelblessure op. Kolbeinn Sigthórsson neemt zijn plek in de opstelling in.

20.50 uur: EINDSTAND SLOVAN LIBEREC – AZ 0-1
AZ boekt een zeer waardevolle overwinning in Tsjechië dankzij een laat doelpunt van Nick Viergever. Volgende week is de return in Alkmaar.

20.45 uur: DOELPUNT SLOVAN LIBEREC – AZ 0-1
GOAL! Nick Viergever maakt vier minuten voor het einde een erg belangrijk doelpunt voor AZ na defensief geklungel van de thuisclub.

20.34 uur: SLOVAN LIBEREC – AZ 0-0
Slovan Liberec en AZ maken beide weinig aanspraak op meer dan een doelpuntloos gelijkspel. De UEFA telt dat de twee clubs in de eerste 75 minuten beide vier keer daadwerkelijk het doel onder vuur hebben genomen.

20.11 uur: SLOVAN LIBEREC – AZ 0-0
Het eerste echte werk voor AZ-doelman Esteban is een vrije trap van Yevhen Budnik. Via de handen van de Costa Ricaan gaat de bal naast. Ook het eerste wapenfeit van Slovan Liberec.

20.00 uur: OPSTELLINGEN AJAX – RED BULL SALZBURG
De opstelling van Ajax voor het duel met Red Bull Salzburg dat om 21.05 uur begint is bekend. Vanwege de hamstringblessure van Nicolai Boilesen begint Lerin Duarte als linksback, terwijl Bojan voorin de positie van Siem de Jong overneemt. De Jong zakt naar het middenveld vanwege de absentie van Thulani Serero (liesblessure).
Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Duarte; Klaassen, Blind, De Jong; Schöne, Bojan, Fischer.
Opstelling Red Bull Salzburg: Gulácsi; Ulmer, Schwegler, Hinteregger, André Ramalho; Ilsanker, Leitgeb, Kampl, Mané; Alan en Soriano.

19.52 uur: EINDSTAND FC ANZHI – GENK 0-0
Trainer Mario Been keert met zijn RC Genk met een 0-0 terug uit Rusland, waar zowel de Russische hekkensluiter FC Anzhi als de Limburgse gasten op het beroerde veld nauwelijks gevaar kan stichten.

19.48 uur: RUSTSTANDEN EUROPA LEAGUE
Dnjepr Dnjepropetrovsk - Tottenham Hotspur 0-0
Juventus – Trabzonspor 1-0
Chornomorets Odessa - Olympique Lyon 0-0
Esbjerg fB – Fiorentina 1-3
Dinamo Kiev – Valencia 0-0
PAOK Saloniki  - Benfica 0-0

19.47 uur: RUSTSTAND SLOVAN LIBEREC – AZ 0-0
AZ zoekt met 0-0 de kleedkamer op, al heeft het de betere kansen tegen Slovan Liberec. Maar pogingen van onder anderen Roy Beerens en Nemanja Gudelj zijn tevergeefs.

19.15 uur: SLOVAN LIBEREC – AZ 0-0
AZ laat het initiatief aan Slovan Liberec, dat er weinig mee kan. De Tsjechen claimen wel tevergeefs een handsbal van Jan Wuytens. De kopkans voor Viktor Elm is het belangrijkste wapenfeit voor AZ van het duel in Tsjechië.

19.00 uur: AFTRAP EUROPA LEAGUE
Slovan Liberec – AZ
Dnjepr Dnjepropetrovsk - Tottenham Hotspur
Juventus – Trabzonspor
Chornomorets Odessa - Olympique Lyon
Esbjerg fB – Fiorentina
Dinamo Kiev – Valencia
PAOK Saloniki - Benfica

AZ is de eerste Nederlandse club die na de winterstop aftrapt in Europa. Voor meer Nederlanders gaat om 19.00 uur het Europa League-avontuur verder. Jeremain Lens is met Dinamo Kiev uitgeweken naar Cyprus, terwijl trainer Huub Stevens en Hedwiges Maduro met PAOK Saloniki op eigen veld jagen op succes tegen Benfica. Mick van Buren moet bij Esbjerg fB nog geduld hebben. Hij begint op de bank tegen Fiorentina.    

18.45 uur: RUSTSTAND FC ANZHI – RC GENK 0-0

18.00 uur: AFTRAP FC ANZHI – RC GENK
De Europa League is weer begonnen! Het RC Genk van Mario Been staat in het eerste duel van de achtste finale tegenover de Russische degradatiekandidaat FC Anzhi. Er staan drie oud-Feyenoorders aan de aftrap. Thomas Buffel en Sekou Cissé beginnen bij Genk, terwijl Fedor Smolov in de spits staat bij Anzhi. Bij Genk zit behalve trainer Been met Benji De Ceulaer nog een ex-speler van de Rotterdammers op de bank.

17.48 uur: OPSTELLINGEN SLOVAN LIBEREC - AZ
De opstelling van AZ voor het uitduel met Slovan Liberec is bekend. Trainer Dick Advocaat kiest voor de verwachte elf namen, wat betekent dat de herstelde Viktor Elm zijn plek op het middenveld weer inneemt. Dat gaat ten koste van Donny Gorter, die genoegen moet nemen met een reserverol. Het duel Slovan-AZ is de eerste wedstrijd in de zestiende finales van de Europa League. Er wordt om 19.00 uur afgetrapt in Tsjechië.
Opstelling AZ: Esteban; Reijnen, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Ortiz, Elm, Gudelj; Beerens, Jóhannsson en Gudmundsson.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.