Moisander: 'We zijn op alle fronten afgetroefd'

Reacties

Ajax-verdediger Niklas Moisander ziet de nederlaag van de Amsterdammers tegen Red Bull Salzburg als dramatisch. Het debuut van aanvaller Ricardo Kishna was slechts een klein lichtpuntje voor Ajax, dat na de 0-3 nederlaag in de Arena het zicht op de achtste finale in de Europa League volledig kwijt lijkt.

Moisander: 'We zijn op alle fronten afgetroefd'

'We zijn op alle fronten afgetroefd', zo oordeelt Moisander op de clubwebsite. 'Salzburg is een heel goede ploeg. Zeker de eerste helft hebben ze het ons verschrikkelijk moeilijk gemaakt door overal druk te zetten. Eigenlijk net zoals wij in de Champions Lague tegen Barcelona (2-1, red.) deden. We wisten ook wel dat ze dat zouden doen, maar we maakten geen gebruik van de ruimtes om daar uit te voetballen.'

'Een dramatische avond', gaat de Fin verder. 'Er was een beetje ongeloof in de kleedkamer: 0-3 achter in een thuiswedstrijd. Na rust hebben we er alles aan gedaan om te scoren. Maar vandaag lukte niks.'

Droom
In de slotfase mocht de negentienjarige Ricardo Kishna nog wel zijn debuut maken. 'Dit is natuurlijk niet de leukste wedstrijd om je debuut te maken, maar voor mij is het wel een heel mooie avond. Een droom die uitkomt. Hier heb ik heel lang naar uitgekeken. Helaas verliest Ajax met 0-3 en heb ik niet voor een verandering in de stand kunnen zorgen', zo besloot de talentvolle aanvaller.

Overigens kwam Ajax dicht in de buurt van de grootste Europese (thuis)nederlaag ooit. Die staat sinds november 2010 op naam van Real Madrid, dat in de Champions League toen met 0-4 te sterk was.

In uitwedstrijden verloor Ajax in Europees verband vijf keer eerder met vier goals verschil, waaronder de 4-0 nederlaag van dit seizoen bij Barcelona. Eerder werd in 1980 met 5-1 verloren bij Bayern München (Europa Cup I) en was die club in 2004 met 4-0 te sterk in de Champions League. Vasas Boedapest en Omonia Nicosia waren in de Europa Cup I in respectievelijk 1958 en 1979 ook al eens met 4-0 te sterk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.