Scheidsrechter van CL-nachtmerrie Ajax fluit duel met Liverpool

Reacties

Ajax krijgt woensdag tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool te maken met een oude bekende als scheidsrechter. Felix Brych keert terug in de Johan Cruijff Arena om het duel met de kampioen van Engeland in goede banen te leiden.

Scheidsrechter van CL-nachtmerrie Ajax fluit duel met Liverpool
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Voor Brych is het zeker niet de eerste keer dat hij een Champions League-wedstrijd van Ajax fluit. Zo was de 45-jarige Duitser in mei 2019 getuige van de ongekende thriller in De Arena tegen Tottenham Hotspur, dat dankzij een extreem laat doelpunt van Lucas Moura de weg naar de Champions League-finale versperde: 2-3.

Maar Ajax bewaart ook goede herinneringen aan Champions League-wedstrijden waarin Brych de leiding had. De man die naast topscheidsrechter ook jurist is, stond ook op het veld toen Ajax historie schreef in Bernabéu met de 1-4 zege op Real Madrid en floot vorig seizoen ook het gewonnen uitduel met Lille: 0-2.

In totaal wordt het Champions League-duel tussen Ajax en Liverpool al de negende wedstrijd van een Nederlandse club voor Brych. Zijn eerste was opmerkelijk genoeg het Champions League-duel tussen Liverpool en PSV in oktober 2008. Destijds wonnen The Reds met 3-1 door goals van Dirk Kuijt, Robbie Keane en Steven Gerrard.

'Als Liverpool gebruikelijke niveau haalt en met intensiteit speelt, is Ajax kansloos'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.