Schandalige elleboogstoot: Rüdiger krijgt verbijsterende black-out

Reacties

Antonio Rüdiger heeft zich dinsdagavond namens Duitsland van zijn slechtste kant laten zien. Niet alleen maakten hij en zijn defensieve collega's er tegen Zwitserland af en toe een potje van, de verdediger van Chelsea leek in de blessuretijd ook een black-out te krijgen toen hij een tegenstander een schandalige elleboogstoot gaf.

Schandalige elleboogstoot: Rüdiger krijgt verbijsterende black-out
© Pro Shots
Antonio Rüdiger op archiefbeeld.
Duitsland
Duitsland
3 - 3
Zwitserland
Zwitserland

Duitsland en Zwitserland maakten er dinsdagavond in hun onderlinge Nations League-duel in Keulen een waar spektakelstuk van, maar het was bepaald niet de avond van Rüdiger. De verdediger van Chelsea leek de bal bij de 0-2 van Remo Freuler (een handig boogballetje) simpel uit de doelmond te kunnen koppen, maar dat plan mislukte faliekant, waardoor het toch een doelpunt werd. De meeste verbazing wekte hij echter in de blessuretijd.

In de jacht op de 4-3 was Rüdiger mee naar voren gegaan, maar nadat Toni Kroos zijn vrije trap de zestien had ingedraaid, kreeg hij een black-out. Met een nietsontziende elleboogstoot die werkelijk niets te maken had met het aangaan van een kopduel, velde hij Zwitserland-verdediger Nico Elvedi. Hij kwam weg met geel, mede omdat er bij deze wedstrijden geen VAR aanwezig is. Op social media en bij de Zwitsers op het veld was grote verontwaardiging en verbazing, maar bondscoach Joachim Löw wilde het moment na afloop niet apart benoemen.

Hij hield het bij algemene kritiek op de defensie waar Rüdiger onderdeel van was. 'Het was een ongelooflijk intense wedstrijd', oordeelde de keuzeheer. 'Beide teams namen veel risico's, maar maakten ook heel veel fouten. Wij deden dat vooral achterin, dat moeten we echt aanpakken. De communicatie moet beter, misschien de instructies ook wel', zo sloot hij af door de hand in eigen boezem te steken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.