Schalke hard onderuit in Stuttgart, Augsburg pakt punt

Schalke 04 is teleurstellend begonnen aan de competitie. Een week na de winst van de Super Cup ten koste van Borussia Dortmund ging de ploeg van Ralf Rangnick ten onder bij VfB Stuttgart.

VfB Stuttgart - Schalke 04 3-0Schalke 04, waarbij Klaas-Jan Huntelaar de hele wedstrijd speelde, had geen schijn van kans tegen VfB Stuttgart. Met Khalid Boulahrouz en de van PSV overgekomen Maza Rodríguez negentig minuten binnen de lijnen dicteerde Stuttgart de wedstrijd, maar verzuimde het de kansen af te maken. Vooral Cacau (foto) kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar de spits scoorde niet.

Maar in de 37ste minuut lukte het de Braziliaan, die voor Duitsland uitkomt, toch om de score te openen. Rodríguez verlengde een voorzet van Boulahrouz tot bij Cacau, die van dichtbij kon binnenkoppen. Martin Harnik besliste de wedstrijd in de 56ste minuut door een afgemeten voorzet van Christian Molinaro tegen de touwen te koppen.

Schalke kwam niet verder dan wat schoten van afstand, terwijl Stuttgart naliet een grotere voorsprong te nemen. In de 89ste minuut bepaalde Shinji Okazaki de eindstand op 3-0. De invaller trok vanaf de rechterkant naar binnen en schoot met links fraai binnen.

FC Augsburg - SC Freiburg 2-2Het Bundesliga-debuut van FC Augsburg leverde één punt op. Trainer Jos Luhukay begon de thuiswedstrijd tegen SC Freiburg met Lorenzo Davids en Paul Verhaegh in de basis en zag de bezoekers na rust tot twee keer toe op voorsprong komen. Sascha Mölders kende echter een geweldig debuut namens Augsburg, want met twee treffers zorgde de aanvaller voor een remise.

Hannover 96 - 1899 Hoffenheim 2-1Ook Ryan Babel begon bij 1899 Hoffenheim vanaf het eerste fluitsignaal, maar werd in de 63ste minuut naar de kant gehaald. De eindstand stond op dat moment al op het bord. Jan Schlaudraff zette Hannover in de vijftiende minuut op voorsprong door een vrije trap binnen te schieten, maar drie minuten later trok Sejad Salihovic de stand weer gelijk door een strafschop te benutten. Ook de thuisclub kreeg na een half uur een penalty, benut door Mohammed Abdellaoue, waardoor Hannover drie punten pakte.

Overige uitslagen1. FC Köln - VfL Wolfsburg 0-3Werder Bremen - 1. FC Kaiserslautern 2-0 Foto: VI Images