Schalke 04 wijst naar Ajax in aanloop naar return

Reacties

Schalke 04 verloor drie weken geleden thuis met 2-3 van Manchester City, maar trainer Domenico Tedesco heeft plaatsing voor de kwartfinale van de Champions League nog niet uit zijn hoofd gezet.

Schalke 04 wijst naar Ajax in aanloop naar return

Normaliter zou de return een formaliteit zijn als de favoriet de heenwedstrijd op vreemde bodem had gewonnen, maar dit seizoen is alles anders. 'We hebben vorige week gezien hoe Ajax en Manchester United na een thuisnederlaag alsnog Real Madrid en Paris Saint-Germain hebben uitgeschakeld. Als je denkt dat je al in de kwartfinale zit, dan kan het zo maar mis gaan', liet Tedesco weten tijdens de persconferentie.

'Het is echter ook niet zo dat het eenvoudiger voor ons wordt nu Real Madrid en Paris Saint-Germain zijn uitgeschakeld', vervolgde de trainer van Schalke 04. 'Natuurlijk zijn wij de underdog, maar we zijn naar Manchester gekomen om de kleine mogelijkheid die we hebben te benutten. We zullen er alles aan doen op een speciale dag te beleven en geven alles voor die kleine kans die we nog hebben.'

Ajax maakte vorige week op bezoek bij Real Madrid een 1-2 nederlaag uit de heenwedstrijd goed door met 1-4 te winnen Estadio Santiago Bernabéu en een dag later flikte Manchester United hetzelfde kunstje. Na de 0-2 op Old Trafford werd het drie weken later 1-3, waardoor de Engelse topclub ook de kwartfinale bereikte.

Tedesco kan wel een goed resultaat gebruiken, want Schalke 04 is bezig aan een dramatisch seizoen. De club uit Gelsenkirchen staat na 25 duels veertiende in de Bundesliga en heeft slechts vier punten meer dan de zestiende plaats, die aan het einde van het seizoen deelname aan de play-offs om handhaving betekent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.