Schalke 04 heeft de sportieve problemen allerminst achter zich kunnen laten in Bremen. Werder vergrootte de druk op Die Königsblauen.

Werder Bremen
4 - 2
Schalke 04
Schalke 04

Schalke 04 werkte in toenemende crisissfeer toe naar de wedstrijd in Bremen. Trainer Domenico Tedesco mocht ondanks de uitermate pijnlijke thuisnederlaag tegen Fortuna Düsseldorf blijven zitten. Hij stond echter allerminst sterk. Het duel met Werder werd vooraf gezien als zijn laatste kans.

Om die kans te grijpen nam Tedesco ingrijpende maatregelen. Zijn keuze voor karakter in plaats van kwaliteit kostte Mark Uth, Amine Harit en Hamza Mendyl hun plaats in de wedstrijdselectie, terwijl Salif Sané genoegen moest nemen met een plaats op de bank.

De ingreep sorteerde aanvankelijk effect in Bremen. Halverwege de eerste helft tekende Breel Embolo, die voor het eerst sinds 11 november een basisplaats had, voor een bemoedigende treffer. Lang kon Schalke niet genieten van de positieve marge. Milot Rashica zorgde tegen de verhouding in voor de gelijkmaker.

In de tweede helft ging het van kwaad tot erger voor Schalke. In de 49ste minuut werd een poging van Davy Klaassen nog op de lijn gered, maar de VAR bood uitkomst voor Werder. In de fase voor het schot van de Nederlander had Daniel Caligiuri Max Kruse laten struikelen, zo werd duidelijk na het zien van de beelden. Het slachtoffer maakte vanaf elf meter geen fout en zette de thuisploeg op het spoor van de zege.

De overwinning kreeg verder gestalte via Rashica, die een kwartier voor tijd ook de 3-1 op het scorebord bracht. De rake kopbal van Embolo in de 85ste minuut bood Schalke nog enige hoop. Invaller Martin Harnik maakte diep in blessuretijd een einde aan alle onzekerheid.

Dankzij de overwinning klimt werder naar de achtste plaats in de Bundesliga. Schalke wacht dinsdag in de Champions League de return tegen Manchester City voor het volgende week tegen RB Leipzig de jacht op handhaving vervolgt. De vraag is of Tedesco er dan nog bij is.