'Schade valt helemaal niet mee: Oranje-opponent Mané mist WK'

Reacties

Sadio Mané moet het WK met Senegal aan zich voorbij laten gaan. Dat meldt L'Équipe woensdagochtend. Volgens de Franse sportkrant staat de dertigjarige aanvaller van Bayern München meerdere weken aan de kant. De Duitse tv-zender Sport1 en de Spaanse sportkrant AS bevestigen die berichtgeving. Het zou een zware klap betekenen voor de eerste WK-tegenstander van Oranje.

'Schade valt helemaal niet mee: Oranje-opponent Mané mist WK'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
6 - 1
Werder Bremen
Werder Bremen

Mané viel dinsdagavond geblesseerd uit tijdens het competitieduel van Bayern met Werder Bremen (6-1). Na afloop sprak trainer Julian Nagelsmann nog de hoop uit dat de blessure van de sterspeler van Senegal mee zou vallen. 'Hij kreeg een tik tegen de bovenkant van zijn scheenbeen. Dat is altijd onaangenaam. Hij zal misschien wat onderzoeken moeten ondergaan. Ik hoop dat het niets ernstigs is.'

Dat lijkt dus wel het geval. Volgens verschillende media heeft Mané schade aan een pees opgelopen en kan hij meerdere weken niet in actie komen. Aangezien het eerste WK-duel met Nederland al op maandag 21 november is, is het daardoor uitgesloten dat Senegal een beroep kan doen op zijn topscorer aller tijden tijdens het WK 2022 in Qatar. Vrijdag maakt bondscoach Aliou Cissé zijn selectie bekend.

Voor Senegal zou de afwezigheid van Mané een dreun zijn. De voormalig aanvaller van Liverpool leidde zijn land eerder dit jaar nog naar de eerste Afrika Cup-winst in de historie van de nationale ploeg en was ook belangrijk in de WK-kwalificatiereeks op weg naar Qatar. Zo benutte hij de beslissende strafschop in de play-offs tegen Egypte. Maar op het WK schittert Mané waarschijnlijk door afwezigheid.

Ma 21 nov. 2022

Lees in onderstaand PRO-stuk op welke aanvallers Senegal nog meer een beroep kan doen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Meer S. Mané
Meer over S. Mané
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.