Salah mist het WK na rechtstreeks gevecht met Mané

Reacties

Sadio Mané heeft Senegal in een strafschoppenserie naar het WK geknald. Voor Mohamed Salah en Egypte viel de WK-droom in duigen.

Salah mist het WK na rechtstreeks gevecht met Mané
© Imago
Senegal
Senegal
ns
1 - 0
Egypte
Egypte

Spanning was er nog volop na het heenduel in het tweeluik. Egypte had in Caïro met 1-0 gewonnen van Senegal en had daarmee enigszins revanche genomen voor de nederlaag in de Afrika Cup-finale begin februari. Mohamed Salah en co konden in Senegal niet lang genieten van de goede uitgangspositie.

In de derde minuut was het tijdens de return al raak voor Senegal. Villarreal-aanvaller Boulaye Dia tikte de bal van dichtbij binnen nadat Egypte niet goed kon uitverdedigen na een vrije trap vanaf de zijkant van het strafschopgebied. Senegal was daarna de bovenliggende partij. De thuisploeg kon leunen op de sterke defensie met onder anderen Chelsea-goalie Édouard Mendy en Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly en werd mede dankzij Sadio Mané diverse keren gevaarlijk.

Naarmate de tijd wegtikte, kwamen bij de Egyptenaren waarschijnlijk meer en meer herinneringen aan de verloren Afrika Cup-finale naar boven. De eindstrijd toen werd beslist in een strafschoppenserie en dinsdagavond gaven strafschoppen opnieuw de doorslag.

De strafschoppenserie begon voor Senegal erbarmelijk door een misser van Koulibaly, die de onderkant van de lat raakte. Salah miste direct daarna nog ruimer met een afzwaaier. De twee strafschoppen daarna werden ook gemist. Pas bij penalty vijf was het raak, via de Senegalese aanvaller Ismaïla Sarr. Uiteindelijk werd een misser van Mostafa Mohamed Egypte fataal. Mané benutte de laatste strafschop voor Senegal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.