WK-droom Nigeria verpest door keepersblunder, Ghana profiteert

Reacties

Ghana heeft zich ten koste van Nigeria geplaatst voor het komende wereldkampioenschap. Het land van Ajacied Mohammed Kudus had aan een goal van Thomas Partey genoeg in het Nigeriaanse Abuja.

WK-droom Nigeria verpest door keepersblunder, Ghana profiteert
© Pro Shots
Nigeria
Nigeria
1 - 1
Ghana
Ghana

Voor Nigeria was het in de aanloop naar de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd al een tegenvaller dat Maduka Okoye niet kon spelen. De Sparta-goalie is besmet met het coronavirus en werd vervangen door Francis Uzoho, die onder contract staat bij Omonia Nicosia. De 23-jarige doelman zag Partey in de tiende minuut aanleggen voor een afstandsschot. Uzoho leek het lage schot van de Arsenal-middenvelder makkelijk te kunnen pakken, maar blunderde door de bal onder zich door te laten schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nigeria herstelde zich wel van die dreun. In de 22ste minuut kwam het thuisland al op gelijke hoogte. De in Haarlem geboren William Troost-Ekong benutte een strafschop: 1-1. Ghana stevende op dat moment nog af op een WK-ticket, nadat het duel op Ghanese bodem in 0-0 was geëindigd. De bezoekers haalden opgelucht adem toen een goal van Victor Osimhen na lang aarzelen werd afgekeurd. Nigeria probeerde tevergeefs de druk op te voeren in de tweede helft. Het door Partey gemaakte uitdoelpunt bleek voor Ghana goud waard in de jacht op een WK-ticket.

Nog bezig:


Di 29 mrt. 2022

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.