Salah deelt eerste tikje uit aan Mané op weg naar WK

Reacties

Egypte heeft vrijdag in de jacht op een WK-ticket een minimale zege geboekt op Senegal. Ghana en Nigeria hielden hun kruit droog.

Salah deelt eerste tikje uit aan Mané op weg naar WK
© Pro Shots
Egypte
Egypte
1 - 0
Senegal
Senegal

De loting voor de play-offs had Egypte een loodzware opgave maar ook een uitgelezen kans opgeleverd om revanche te nemen voor de verloren Afrika Cup-finale. Kersvers Afrikaans kampioen Senegal was namelijk het laatste obstakel voor het WK-ticket.

Bijna twee maanden na de eindstrijd in Kameroen kende Egypte een bliksemstart. Saliou Ciss was daarbij de schlemiel. De bal ging via hem in het eigen doel, nadat Mohamed Salah het aluminium had geteisterd.

Net als in de finale in februari waren de doelpunten duur. Te duur zelfs voor Senegal, dat met een kleine nederlaag huiswaarts keerde. Sadio Mané zal dinsdag zijn Liverpool-ploeggenoot ongetwijfeld andermaal een teleurstelling willen bezorgen. Dan zal in ieder geval moeten worden gescoord.

Ghana
Ghana
0 - 0
Nigeria
Nigeria

Nigeria moest het vrijdag doen zonder Maduka Okoye. De doelman van Sparta Rotterdam had door een positieve test kort voor de vlucht een streep moeten zetten door het eerste barrageduel in de jacht op een WK-ticket. 'Het doet me pijn deze grote wedstrijd te missen, maar ik ben ervan overtuigd dat de ploeg het karwei zal klaren en we elkaar in Qatar weer zien', had Okoye laten weten. De Sparta-goalie kon tevreden zijn over de heenwedstrijd. Zijn vervanger Francis Uzoho hield zijn doel schoon. Ook Ajacied Mohammed Kudus zag zijn pogingen stranden. Daardoor kan Nigeria met een goede uitgangspositie beginnen aan de return van dinsdag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.