SC Freiburg verslaat ideeënarm Werder Bremen

Reacties

In de strijd tegen degradatie heeft SC Freiburg een zeer belangrijke zege geboekt op Werder Bremen, dat zich door de 3-1 nederlaag juist weer zorgen moet gaan maken.

SC Freiburg verslaat ideeënarm Werder Bremen

Een blunder van Matthias Ginter maakte de avond voor SC Freiburg nog spannend. De fout van de centrale verdediger, waarvan Nils Petersen uiteindelijk profiteerde, deed de angst bij de thuisploeg weer terugkeren. Werder Bremen rook bloed, maar kon ook met Eljero Elia als invaller in de resterende twintig minuten de thuisploeg niet van de belangrijke zege afhouden.

Daartoe was de opgelopen schade te groot. SC Freiburg was in de teleurstellende wedstrijd beter dan Werder Bremen. Dat kwam ook in de score tot uitdrukking, want na een uur stond er 3-0 op het scorebord. Julian Schuster (foto), Felix Klaus en Admir Mehmedi hadden gezorgd voor de comfortabele marge.

Door de overwinning is SC Freiburg boven de rode streep gekomen en is het Werder Bremen op vier punten genaderd. Freiburg rekende ook af met een slechte thuisreeks tegen Werder, dat in juli 2001 voor het laatst verloor bij Der Sportclub.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.