SC Cambuur maakt kennis met het geluk van de.. kampioen?

Trotsheid en desillusie overheersten bij SC Cambuur. De wedstrijd tegen koploper Ajax (2-3) duurde net een paar minuten te lang voor de ploeg uit Leeuwarden.

SC Cambuur
SC Cambuur
2 - 3
Ajax
Ajax

SC Cambuur kreeg al vroeg in de wedstrijd een klap te verwerken tegen Ajax, binnen drie minuten werd de 0-1 gemaakt. Na een (uiteindelijk mislukte) comeback is interim-trainer Pascal Bosschaart trots. De oud-verdediger stond voor de groep, omdat Henk de Jong zich de rest van het seizoen gaat richten op zijn herstel.

'Net niet is de korte conclusie, maar ik denk dat we ontzettend trots kunnen zijn', stelde Bosschaart bij ESPN na de wedstrijd tegen Ajax. 'We hebben de eerste helft een tactiek gehanteerd die we nooit eerder hanteerden. Daar hebben we goed op getraind, maar na twee minuten ligt de bal in het mandje. Dan is de tactiek eigenlijk meteen van het veld af.'

SC Cambuur liet het er na een moeizame eerste helft niet bij zitten. Bosschaart: 'In de tweede helft komen we heel goed terug. Na de 1-2 merk je in het stadion wat er gebeurt, dan krijg je vleugels. We hebben fantastisch veerkracht getoond. We kunnen met een trots gevoel naar Go Ahead Eagles toe.'

Geluk van de kampioen?
Aanvoerder Erik Schouten hield met zijn teamgenoten lang vertrouwen in een resultaat. Dat werd deels gebaseerd op vorige week, toen ook RKC Waalwijk bijna stuntte tegen Ajax na een 2-0 achterstand. 'We hadden het moeilijk, maar ik vond niet dat ze heel veel creëerden. Je gaat met een 0-2 achterstand de rust in, maar dan zeg je ook tegen elkaar dat RKC het ook deed.' Net als RKC ging het voor Cambuur laat in de wedstrijd mis. 'Na de 2-2 is het tegenhouden en dit is misschien het geluk van de kampioen? Het is in ieder geval ontzettend zuur', concludeerde Schouten.