SC Cambuur kan na bekerduel eindelijk eens lachen in Amsterdam

SC Cambuur heeft donderdagavond de tweede ronde van het toernooi om de Nederlandse beker bereikt. Er viel eindelijk weer eens wat te lachen in Amsterdam voor de Leeuwarders, de amateurs van Ajax werden verslagen op De Toekomst.

Ajax Amateurs
0 - 5
SC Cambuur
SC Cambuur

De afgelopen bezoeken aan Amsterdam verliepen teleurstellend voor SC Cambuur. Zo werd er vorig seizoen in het kampioensjaar gelijkgespeeld tegen Jong Ajax en dit seizoen kreeg de club in de Eredivisie tegen de hoofdmacht van Ajax een keiharde 9-0 nederlaag om de oren.

Het leek er donderdagavond geen moment op dat een nieuwe nederlaag het eindresultaat voor SC Cambuur zou worden. De Eredivisionist heerste tegen de club uit de Derde Divisie, maar kon dat niet al te makkelijk in grote kansen uitdrukken. De amateurs van Ajax hielpen SC Cambuur echter een handje, Xamm Flemming opende in de 23ste minuut op ongelukkige wijze de score met een eigen doelpunt.

Daarna was het verzet van Ajax Amateurs wel gebroken, Filip Krastev scoorde uit een assist op zichzelf (zie video onder) en enkele minuten voor rust werkte Erik Schouten van dichtbij binnen na een corner. Toen Stefan Smal in de tweede helft ook een eigen doelpunt maakte, lonkte ditmaal een positieve monsterscore voor SC Cambuur in Amsterdam. 0-9 werd het niet, alleen Nick Doodeman scoorde nog in het laatste half uur.