Ajax vernedert naïef Cambuur: dubbele cijfers nét buiten bereik

Reacties

Ajax heeft zaterdag de vloer aangeveegd met het naïeve SC Cambuur. De Amsterdammers hoefden zich niet eens maximaal in te spannen voor een zege met negen goals, gemaakt door acht verschillende doelpuntenmakers. Erik ten Hag en zijn mannen kijken zo terug op een bijzonder mooie week.

Ajax vernedert naïef Cambuur: dubbele cijfers nét buiten bereik
© Pro Shots
Ajax
Ajax
9 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

Afgelopen woensdag maakte Ajax indruk in de Champions League, door met 1-5 te winnen van Sporting Portugal. Sébastien Haller scoorde toen vier keer en de spits had ook tegen Cambuur weer een basisplaats. Coach Ten Hag voerde maar twee wijzigingen door in zijn opstelling: Nicolás Tagliafico verving Daley Blind en David Neres begon op de plek van Antony.

Cambuur begon met dezelfde elf namen als vorige week. Henk de Jong besloot om zijn ploeg niet aan te passen voor het bezoek aan de kampioen en wilde met de eigen speelstijl tegenstand gaan bieden. 'We hebben niets te verliezen', zei de coach voor aanvang. Een romantische, maar ook wat onnozele gedachte. Ajax was simpelweg veel te sterk voor Cambuur en speelde een wedstrijd die meer weg had van een trainingspartijtje.

De score werd na een ruim kwartier geopend door Jurriën Timber, die combineerde met Steven Berghuis (opnieuw 'op 10' begonnen) en raak schoot. Drie minuten hierna maakte Berghuis zelf uit een ingestudeerde corner de 2-0, wat voor de aanvaller zijn eerste Eredivisie-goal voor Ajax betekende. Noussair Mazraoui schoot de derde van de avond binnen en Neres maakte er nog voor rust 4-0 van.

David Neres viert zijn doelpunt met wisselspeler Antony.
© Pro Shots
David Neres viert zijn doelpunt met wisselspeler Antony.

In de tweede helft liet Berghuis twee kansen (waarvan een haast niet te missen was) onbenut, maar voor Cambuur bleek het uitstel van executie. Tadic pikte zijn doelpuntje mee voor de 5-0, waarna Mohamed Daramy zijn eerste Ajax-goal mocht vieren voor de 6-0. Cambuur bood nu nauwelijks tegenstand meer en Haller maakte de zevende, door een schot van Lisandro Martínez met de hak te verlengen.

Haller maakte na zijn treffer plaats voor Danilo en ook hij verscheen nog op het scoreformulier. De spits werd gevonden door landgenoot Neres en tikte van dichtbij de 8-0 binnen. Danilo werd de achtste doelpuntenmaker van de avond: dat is een evenaring van het Eredivisie-record, dat Ajax op 30 augustus 1981 zelf vestigde tegen De Graafschap (9-1). Het breken van dit record lukte de ploeg van Ten Hag niet.

Wél kwam er nog een negende Ajax-goal bij. Deze kwam van de voet van Neres, die op aangeven van Daramy zijn tweede van de avond maakte. Ajax had hierna nog een minuut of zes om de dubbele cijfers te halen en kwam in blessuretijd erg dicht bij de tiende goal, maar Ryan Gravenberch schoot op de paal. Zo bleef Cambuur deze schande in ieder geval nog bespaard.

Ajax Nederland

SC Cambuur Nederland

SC Cambuur Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.