Sarri zou telefoontje Abramovich verwelkomen

Reacties

Maurizio Sarri lag al onder vuur, maar na de historische nederlaag bij Manchester City ligt zijn hoofd op het hakblok. De Italiaanse manager zou de voorzitter Roman Abramovich graag spreken.

Sarri zou telefoontje Abramovich verwelkomen

Het contrast was groot, en niet alleen in de kille cijfers. Waar Manchester City dankzij Sergio Agüero vertrouwen tankte in de jacht op de prijzen, zal de zware nederlaag (6-0) op Stamford Bridge nog wel even doorwerken. Chelsea is door een reeks van tegenvallende resultaten zelfs buiten de topvier gevallen en de roep om een wisseling van de wacht klinkt luider.

Het zou Sky Sports-analyticus Gary Neville niet verbazen als Sarri aan de kant wordt geschoven. De harde en publiekelijke kritiek op zijn spelers keert als een boemerang terug in het gezicht van de Italiaanse manager, stelt de Engelse oud-international. Neville trekt een parallel met Antonio Conte en José Mourinho in hun tijd op Stamford Bridge. Ook die betaalden de rekening na het openlijk afvallen van de spelers.

Paul Clement, voormalig assistent bij Chelsea, ziet een donker scenario voor Sarri. 'Hij leverde zware kritiek op zijn team na de nederlaag tegen Arsenal en daarna verloren ze met 4-0 van AFC Bournemouth. Ik maak me zorgen over wat ik zondag heb gezien vanwege de houding van de spelers. Er zit iets verkeerd achter de schermen. De eigenaar zal dit niet accepteren. De geschiedenis leert dat als een team niet op het juiste niveau acteert, er maatregelen volgen.'

Sarri bleef zelf rustig onder alle commotie. 'Als de eigenaar me belt, dan ben ik zelf blij aangezien ik nooit iets hoor van hem', aldus de Italiaan. 'Ik weet niet wat ik kan verwachten. Mensen vragen steeds aan me wat ik denk over deze situatie, maar dat is aan de club. Ik maak me geen zorgen om mijn baan, ik maak me zorgen om het team.'

Guardiola nam het op voor Sarri. 'Mensen begrijpen niet hoe moeilijk een eerste jaar kan zijn. Mijn eerste seizoen hier was moeilijk. Mensen denken dat als je spelers koopt, je direct wint. Maar je hebt tijd nodig. Het draait om het vertrouwen van de eigenaars.'

Daarin schuilt een probleem. Bij de City-eigenaren bestond geen twijfel over (de plannen van) Guardiola, bij de Chelsea ligt dat anders. Geduld is niet de sterkste kant van Abramovich, die in het verleden heeft laten zien geen problemen te hebben manager al in hun eerste jaar aan de kant te schuiven. André Villas-Boas en Felipe Scolari kunnen daarover meepraten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.