Gefrustreerde Sarri stelt eigen positie ter discussie na afgang

Reacties

Maurizio Sarri zegt niet te weten of hij de Chelsea-selectie nog kan motiveren. De Londenaren gingen woensdagavond in de Premier League met 4-0 onderuit bij AFC Bournemouth. Het was de grootste nederlaag in de competitie met de in 2003 gearriveerde Roman Abramovich als eigenaar.

Gefrustreerde Sarri stelt eigen positie ter discussie na afgang

Dat de nederlaag keihard aankwam bij Chelsea bleek wel uit het feit dat Sarri de deuren van de kleedkamer na afloop een uur dicht hield. De Italiaan wilde begrijpen hoe het zó uit de hand had kunnen lopen, terwijl het halverwege nog 0-0 stond. De tweede helft was een nieuw dieptepunt voor het sowieso al wisselvalliger geworden Chelsea. De ploeg is in de Premier League afgezakt naar de vijfde plaats en heeft nog maar een voorsprong van twee punten op nummer zes Manchester United.

Sarri werd tijdens de wedstrijd door de Chelsea-fans toegezongen met het bekende you don't know what you're doing. De Chelsea-manager gaf tegenover The Guardian toe het ook even niet meer te weten: 'Misschien is het mijn fout, misschien kan ik de spelers niet motiveren. Maar het team is erg sterk, we kunnen ook winnen zonder coach.'

Langzaam maar zeker wordt de druk op Sarri groter. De opvolger van Antonio Conte, die al zijn assistenten wegstuurde uit de kleedkamer om alleen te kunnen zijn met de spelers, zei over zijn eigen positie: 'Ik voel me gefrustreerd, maar niet onder druk gezet. Ik heb niets van mijn werk teruggezien vanavond, daarom ben ik gefrustreerd. Ik wil het begrijpen, dus heb ik direct met de spelers gesproken, maar het is erg lastig voor ze om uitleg te geven. Dus ik moet het morgen opnieuw proberen, want dit probleem moet opgelost worden.'

Sarri sloot af met excuses aan de achterban. 'We moeten sorry zeggen tegen onze fans. Natuurlijk kunnen we iedere wedstrijd verliezen, maar niet op deze manier. We moeten het probleem oplossen, maar eerst moeten we begrijpen wat het probleem is', sprak de manager.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.