Ontketend Manchester City bezorgt Chelsea ongekende afstraffing

Reacties

Manchester City heeft zondagmiddag op niet mis te verstane wijze afgerekend met Chelsea. De ploeg van Pep Guardiola denderde met name in het eerste half uur over de Londenaren heen en was met zes doelpunten zelfs nog mild voor de bezoekers.

Ontketend Manchester City bezorgt Chelsea ongekende afstraffing
Manchester City
Manchester City
6 - 0
Chelsea
Chelsea

City beleefde een lekkere week. De regerend kampioen won achtereenvolgens van Arsenal (3-1) en Everton (0-2) en begon dus met veel vertrouwen aan de clash met Chelsea. Datzelfde kon niet gezegd worden van de bezoekers. Chelsea kreeg afgelopen week een enorme dreun van Bournemouth (4-0). The Blues wonnen daarna nog wel van Huddersfield Town, maar de kater en met name de harde woorden achteraf waren daarmee nog niet weggespoeld. Manager Maurizio Sarri klaagde publiekelijk dat zijn selectie moeilijk te motiveren is, sterspeler Eden Hazard reageerde daarop door te zeggen dat die kritiek hem niet interesseert.

In het Etihad Stadium ging het weer helemaal mis voor Chelsea. De defensie van de Londenaren stond niet op te letten bij een vrije trap van Kevin De Bruyne. De Belg stuurde Bernardo Silva weg, die legde breed op Raheem Sterling die in de vierde minuut al de openingstreffer binnenjoeg: 1-0. Daarna begon de grote Sergio Agüero-show.

De Argentijn miste eerst nog een gigantische kans van dichtbij, maar in de dertiende minuut was het wel raak. Agüero schoot de bal van zo'n twintig meter schitterend in de bovenhoek: 2-0 (foto). Zes minuten later had hij zijn tweede treffer van de middag al te pakken. Ross Barkley kopte de bal veel te zacht terug richting zijn doelman. Agüero kreeg hem in zijn schoot geworpen en rondde knap af: 3-0. Enkele momenten later maakte Ilkay Gündogan de vernedering compleet door in de 25ste minuut (!) al de 4-0 te maken.

De wedstrijd was zo binnen een half uur al volledig gespeeld. Chelsea kreeg vervolgens nog wel kansen via Gonzalo Higuaín en Hazard, maar zelfs de eer redden zat er niet in voor de ploeg van Sarri. City was nog wel trefzeker in de tweede helft. Agüero kopte eerst nog tegen de lat, maar maakte zijn hattrick in de 56ste minuut wel compleet. De Argentijn benutte een strafschop, die gegeven werd vanwege en overtreding van César Azpilicueta op Raheem Sterling.

Het was de elfde Premier League-hattrick van Agüero, die daarmee het record van Alan Shearer evenaart. Bovendien lost de spits Eric Brook af als topscorer aller tijden in competitiewedstrijden van City. Het slotakkoord was tien minuten voor tijd voor Sterling, die een lage voorzet van Oleksandr Zinchenko binnentikte: 6-0. Pijnlijk genoeg voor Chelsea was die uitslag een adquate afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

City komt qua punten op gelijke hoogte met Liverpool, al heeft de ploeg van Guardiola wel een duel meer gespeeld. De zesklapper tegen de ploeg van Sarri betekent bovendien een flinke boost voor het doelsaldo. Chelsea valt door de afstraffing in Manchester weg uit de topvier. 

'Moeilijk voor te stellen dat City in deze vorm geen kampioen wordt'
Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.