Sarri bedankt Ronaldo voor geïrriteerde reactie na nieuwe wissel

Reacties

Cristiano Ronaldo werd zondag geconfronteerd met een tweede wisselbeurt in slechts enkele dagen tijd. Afgelopen woensdag ging hij tien minuten voor tijd naar de kant tegen Lokomotiv Moskou en zondag was het weer raak: toen zat zijn wedstrijd tegen AC Milan (1-0 zege) er na 55 minuten al op.

Sarri bedankt Ronaldo voor geïrriteerde reactie na nieuwe wissel

Ronaldo ging chagrijnig naar de kant in Turijn en liep meteen door naar de catacomben. Diverse Italiaanse media melden dat Ronaldo zelfs linea recta naar huis vertrok, uit irritatie over de beslissing van zijn trainer. Maurizio Sarri maakt er evenwel geen groot issue van.

'We moeten Ronaldo bedanken. Hij heeft een offer gebracht om hier vanavond überhaupt te kunnen zijn. Hij heeft al het mogelijke gedaan om te kunnen spelen, maar ik zag dat hij niet in orde was. Hem eraf halen leek me de verstandigste beslissing', sprak Sarri na de wedstrijd.

'Het is niet meer dan logisch dat een speler vervolgens geïrriteerd van het veld gaat. Zeker wanneer die speler zo hard gewerkt heeft om vanavond mee te kunnen spelen. Maar de afgelopen weken kampt Ronaldo met problemen aan zijn knie. Op de training kreeg hij er een tik tegen en dat heeft schade veroorzaakt.'

'Als hij hard traint of fel speelt, brengt dat hem uit balans', vervolgt de trainer. 'Hij gaat dan overcompenseren en beschadigt daarmee de kuit en andere spieren. Dat is van invloed op zijn presteren, hij is nu niet op zijn best. Ik denk dat ik me meer zorgen zou maken als Ronaldo níet geïrriteerd zou zijn over zijn wissel', aldus Sarri.

Zowel woensdag als zondag kwam Paulo Dybala voor Ronaldo binnen de lijnen. Zondag bekroonde de Argentijn zijn invalbeurt zelfs met het winnende doelpunt. Na een mooie passeerbeweging schoot Dybala met rechts raak langs Gianluigi Donnarumma. 'Niemand verwacht dat ik met rechts ga scoren. Maar daar kwam de bal nu eenmaal, dus ik moest wel met rechts uithalen. Gelukkig eindigde dat goed', sprak hij na de wedstrijd.

Door de krappe zege op Milan staat Juventus nog steeds aan kop, één punt voor Internazionale en liefst acht op Lazio. Toch vindt Dybala het te vroeg om al te zeggen dat de titelstrijd tussen zijn club en Inter gaat. 'Zo ziet het er nu misschien uit, maar de weg is nog heel lang.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.