Unieke wissel Ronaldo: vervanger Dybala helpt Juventus aan kop

Juventus heeft de koppositie in de Serie A weer heroverd. In de thuiswedstrijd tegen AC Milan werd moeizaam gewonnen.

Juventus
1 - 0
AC Milan
AC Milan

Matthijs de Ligt keerde in het thuisduel met AC Milan weer terug in de basis bij Juventus. De Nederlandse verdediger was weer volledig hersteld van een enkelblessure, die hij had opgelopen in de derby tegen Torino. De Ligt maakte in die wedstrijd de winnende goal. Door de blessure moest de twintigjarige verdediger het Champions League-duel met Lokomotiv Moskou (1-2 zege voor Juventus) aan zich voorbij laten gaan. Tegen AC Milan, de nummer veertien van de Serie A, ging Juventus echter gewoon weer met De Ligt als verdediger op jacht naar de koppositie. Die eerste plek was zaterdag namelijk weer door Internazionale (2-1 zege op Hellas Verona) overgenomen.

Dat het verschil tussen Juventus (tweede) en AC Milan (veertiende) liefst twaalf plekken is op de ranglijst was niet bepaald te zien in Turijn. Sterker nog, Juventus-doelman Wojciech Szczesny mocht zich na de eerste helft de beste man van het veld noemen. Halverwege de eerste helft verrichtte de Pool een geweldige redding op een inzet van Lucas Paquetá, waarna ook Theo Hernández en Krzysztof Piatek hun pogingen gekeerd zagen worden door de Juventus-keeper.

Wissel Ronaldo
Waar Juventus in de eerste helft nauwelijks kansen creëerde, ging de Oude Dame in de tweede helft wel nadrukkelijker op jacht naar een treffer. Dat deed de ploeg echter zonder Cristiano Ronaldo. De Portugese superster werd woensdag in het Champions League-duel met Lokomotiv Moskou al gewisseld in de 81ste minuut en ook nu werd Ronaldo afgelost door Paulo Dybala. Tegen AC Milan al na 55 minuten en dat zorgde voor een unieke statistiek: nog nooit werd Ronaldo in de eerste 55 minuten van een wedstrijd gewisseld bij Juventus en het is óók de eerste keer dat hij twee wedstrijden achter elkaar gewisseld werd bij Juventus. Het is onduidelijk om welke reden Maurizio Sarri hem weer wisselde, maar Ronaldo besloot ogenschijnlijk chagrijnig meteen de kleedkamer op te zoeken.

Zonder Ronaldo rechtte Juventus enigszins de rug na de tegenvallende eerste helft en dat bracht een klein kwartier voor tijd ook resultaat. Nota bene Ronaldo's vervanger zorgde voor de 1-0 van Juventus. Dybala slalomde zeer fraai door de verdediging van de Rossoneri heen en schoot de bal achter Gianluigi Donnarumma: 1-0.

AC Milan verdiende eigenlijk wel meer dan die 1-0 achterstand, maar Szczesny was zondagavond niet te passeren. De 29-jarige doelman greep na de 1-0 ook nog uitstekend in op een schot van Hakan Calhanoglu. Verder kreeg de Poolse doelman ook voldoende hulp van zijn verdediging. Hachelijke situaties waren er namelijk genoeg, maar de Rossoneri kregen de bal er simpelweg niet in. De goal van Dybala, die vlak voor tijd ook nog bijna de 2-0 maakte, bleek daarmee de winnende voor Juventus, dat nu met één punt meer dan Inter de eerste plek weer in handen heeft in de Serie A.