Inter ligt dankzij wereldgoal voor op fraai Mourinho-schema

Internazionale heeft de koppositie in de Serie A weer overgenomen van Juventus. Met Sofyan Amrabat in de basis nam Hellas Verona stoer de leiding, maar uiteindelijk zegevierde de thuisploeg dankzij een werkelijk schitterend doelpunt.

Internazionale
2 - 1
Hellas Verona

Het leek er in de eerste helft nog niet op dat Inter zou gaan winnen, want na negentien minuten werd het 0-1. Hellas ging er op de counter vandoor, waarna de doorgebroken Mattia Zaccagni werd neergelegd door Inter-keeper Samir Handanovic. De penalty was vervolgens een prooi voor Valerio Verre. In het restant van de eerste helft probeerde Inter het nog wel. Marcelo Brozovic raakte de lat, Stefan de Vrij zag een poeier van afstand tegengehouden worden, waarna een poging van Matías Vecino nét niet helemaal over de doellijn was. Gescoord werd er echter niet.

Dat de bezoekers tot de rust de nul hielden, was eigenlijk helemaal niet zo'n grote verrassing. Na elf competitieduels had de ploeg weliswaar nog maar negen keer gescoord (slechts drie ploegen scoorden tot deze speelronde minder vaak), maar het kreeg ook maar negen tegengoals. Daarmee had Hellas - samen met Juventus - de minst gepasseerde defensie van Italië.

Die defensie hield ook in de tweede helft lang stand. Lautaro Martínez kon nét niet bij een voorzet van Valentino Lazaro, een scrimmage leverde Inter geen goal op en Romelu Lukaku ramde de bal naast. In de 65ste minuut moest Hellas dan toch capituleren. Vecino kopte een voorzet van Lazaro van dichtbij binnen, waarmee het verzet gebroken was. Dat resulteerde zo'n zeven minuten voor tijd in de winnende goal, en wat voor een. Nicolò Barella trok vanaf links naar binnen en ramde de 2-1 met rechts schitterend in de verre bovenhoek.

Daar bleef het bij, wat voor Inter een welkome opsteker was na de midweekse dreun. I Nerazzurri namen in het Champions League-duel met Borussia Dortmund dinsdag een 0-2 voorsprong, maar na een volledige ineenstorting stond er uiteindelijk een 3-2 nederlaag op het bord. Conte ging na afloop helemaal los, zijn woede richtte zich vooral op de clubleiding.

Door de zege komt de thuisploeg op 31 punten. Dat is twee meer dan Juventus, dat echter een wedstrijd minder heeft gespeeld. Daarnaast ligt Conte met zijn ploeg voor op een mooi schema. In 2009/10 - het laatste seizoen dat Inter de landstitel pakte, onder José Mourinho - stond de club na twaalf wedstrijden op 29 punten.