Saoedische verdediger houdt meerdere botbreuken over aan harde botsing

Reacties

Saoedi-Arabië vierde dinsdag na de megastunt tegen Argentinië een groot feest, maar de aandacht ging na de historische zege ook uit naar Yasser Al Shahrani. De verdediger is na de keiharde botsing met zijn eigen keeper Mohammed Al-Owais al geopereerd.

Saoedische verdediger houdt meerdere botbreuken over aan harde botsing
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
1 - 2
Saoedi-Arabië
Saoedi-Arabië

Al-Owais plukte in de blessuretijd van de tweede helft een bal uit de lucht, maar raakte daarbij Al Shahrani hard met zijn knie tegen het hoofd. De doelman van Saoedi-Arabië had vervolgens snel door dat het goed mis was met zijn ploeggenoot en zat enige tijd zelf verslagen op het veld met beide handen op zijn hoofd.

De schade blijkt inderdaad fors bij Al Shahrani, die per brancard het verliet. Nader onderzoek wees uit dat de verdediger van Saoedi-Arabië zijn kaak en zijn linkerjukbeen heeft gebroken bij de botsing. Vanwege inwendige bloedingen is hij ook al onder het mes gegaan.

Mohammed Bin Salman, de kroonprins van Saoedi-Arabië, zou al een opdracht hebben gegeven om Al Shahrani met een privéjet naar Duitsland te vliegen voor verdere behandeling(en). Koning Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed liet ook al van zich horen en riep na de WK-stunt deze woensdag uit tot een vrije dag voor alle Saoedi's.

Wereldkampioenschap

Stand Groep C Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
3
2
0
1
5-2
+3
6
2
Polen
3
1
1
1
2-2
0
4
3
Mexico
3
1
1
1
2-3
-1
4
4
Saoedi-Arabië
3
1
0
2
3-5
-2
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.