Sanogo ontkracht bijnaam, Leicester haalt tweede Vardy

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Sanogo ontkracht bijnaam, Leicester haalt tweede Vardy

• Yaya Sanogo heeft maandag van zich laten horen bij een wedstrijd van de beloften van Arsenal. De Franse spits, die vorig jaar op huurbasis flopte bij Ajax, scoorde drie keer tegen Reading Onder-23 (2-5). Hij had vanaf zijn eerste goal slechts negentien minuten nodig om zijn in Amsterdam verkregen bijnaam Sanogoal te ontkrachten.

• Ajax heeft de samenwerking met hoofdsponsor Ziggo uitgebreid. De televisieaanbieder gaat zich ook richten op de eSporters van de Amsterdamse club, die Ajax op FIFA17-toernooien vertegenwoordigen. Volgens De Telegraaf betaalt Ziggo daar een bedrag van 300.000 euro per jaar voor. Daar kun je in het spel een mooi Ultimate Team van samenstellen.

• Leicester City hoopt met Josh Gordon de nieuwe Jamie Vardy aan te trekken. De Engelse titelverdediger heeft de aanvaller van Stafford Rangers na een proefperiode vastgelegd. Gordon scoorde dit seizoen elf keer in de Northern Premier League, het zevende niveau van Engeland. In die competitie begon Vardy zijn voetballoopbaan bij Stocksbridge Park Steels, waarna hij uitgroeide tot de topscorer van de Engelse kampioen.

'Ik neem mijn eigen CV niet serieus genoeg, want er zijn heel veel kandidaten die voor gaan. Dat mijn naam toch genoemd wordt, vind ik heel leuk. Het is wel zo, mochten ze mij vragen, krijgt de KNVB de meest enthousiaste bondscoach die Nederland ooit gehad heeft, dat weet ik zeker.'
• Ron Jans rekent niet op een belletje van de KNVB met de vraag of hij bondscoach van het Nederlands elftal wil worden. Dat zei de huidige trainer van PEC Zwolle, die volgend seizoen aan de slag gaat als docent bij de trainersopleiding van de KNVB, zondag in NOS Studio Voetbal.

'Ik ga graag een gesprek aan met ze, maar niet als ze die capuchons en zonnebrillen ophouden. Dat komt agressief over en is totaal onnodig.'
• Doelman Benjamin van Leer moest de afgelopen week meerdere malen in gesprek met woedende Roda JC Kerkrade-supporters. Die fans moeten zich wel herkenbaar maken, want aan capuchons en zonnebrillen heeft de sluitpost een broertje dood. (AD)

• Niemand minder dan Roberto Carlos viert vandaag zijn 44ste verjaardag. De Braziliaan gold in het verleden als de beste linksback ter wereld en zijn linkerbeen kon moeiteloos dienen als kanon. Een van zijn mooiste vrije trappen ooit was toch wel die namens Brazilië tegen Frankrijk op het Tournoi de France in 1997, een eenmalig vierlandentoernooi ter voorbereiding van het WK in 1998.

'Neres heeft zich iets verbeterd, maar het werd hem ook wel heel gemakkelijk gemaakt door NEC. Hij liet zien een goede techniek te hebben en zorgde voor dreiging, maar ik zie nog niet de man van twaalf miljoen euro die Ajax echt beter gaat maken.'
• David Neres scoorde tegen Feyenoord en deed dat tegen NEC opnieuw, maar de Braziliaan heeft op Ronald de Boer nog geen onuitwisbare indruk gemaakt. De analist liet bij FOX Sports weten te betwijfelen of de rechtsbuiten de betaalde transfersom van twaalf miljoen euro wel waard is.

'Claudio Bravo is de beste keeper ter wereld. Samen met Marc-André Ter Stegen en Manuel Neuer is hij ook de beste keeper wat betreft de opbouw.'
• Claudio Bravo zat acht Premier League-wedstrijden op de bank, voordat hij afgelopen weekend tegen Hull City (3-1) weer eens mocht opdraven bij Manchester City. Toch weigert manager Pep Guardiola de doelman een miskoop te noemen. Sterker nog, de man die hij weken op de bank liet zitten is volgens Guardiola de beste keeper ter wereld. De 35-jarige Willy Caballero, die de voorkeur kreeg boven Bravo, moet dat wel echt buitenaards goed zijn.

• Een aandoenlijk moment bij de persconferentie na afloop van PEC Zwolle – Feyenoord. Een klein jongetje bezocht de persconferentie en gaf aan erg blij te zijn dat Ron Jans er was, tot hilariteit van de andere aanwezigen. Jans en Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst lachten de tanden bloot.

'Kritiek op mij accepteer ik. Het was niet handig om weg te lopen. Maar ik sta wel achter de woorden dat ik mijn contract bij Willem II mede niet verleng door de houding van een deel van de fans. De actie was niet slim, maar excuses vind ik te veel.'
Funso Ojo ligt op ramkoers met de supporters van Willem II. De middenvelder weigerde de fans vorige week te bedanken na de 1-2 thuisnederlaag tegen ADO Den Haag en liep in plaats daarvan direct naar binnen. Na de 5-0 nederlaag tegen PSV van afgelopen zondag kwam de Belg daar nog eens op terug tegen Omroep Brabant.

'Onder hem voelde het alsof ik moest spelen als een robot. Ik mocht de bal nooit krijgen op bepaalde plekken van het veld en hoorde eigenlijk alleen maar wat ik niet moest doen. Zijn instructies leidden me af. Als je je als speler op het veld continu moet afvragen wat de trainer ook alweer van je wil, ben je minder efficiënt.'
• Stevige kritiek van Morgan Schneiderlin in The Daily Mail aan het adres van Louis van Gaal. De Fransman, die inmiddels voor Everton speelt, kwijnde onder leiding van de Nederlandse coach weg bij Manchester United en dat was volgens hem voor het grootste deel te wijten aan de vele instructies die hij kreeg van Van Gaal. De KNVB ziet de coach juist als de redder van het Nederlandse voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.