Sandler laat gelijkspellenkoning NEC ontsnappen tegen Go Ahead

NEC heeft zondag voor de achtste keer dit seizoen gelijkgespeeld. Lang leken de Nijmegenaren in eigen huis te gaan verliezen van Go Ahead Eagles, maar invaller Philippe Sandler zorgde bij zijn Eredivisie-debuut voor de Nijmegenaren voor de late gelijkmaker.

N.E.C.
N.E.C.
3 - 3
Go Ahead Eagles

Zowel NEC als Go Ahead kon een zege goed gebruiken. De Nijmegenaren stonden op tien punten uit tien wedstrijden en wonnen dit seizoen pas één keer in de competitie, in augustus bij FC Volendam. Go Ahead stond voor zondag op negen punten. Beide clubs plaatsten zich midweeks wel voor de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi.

Voor NEC begon de thuiswedstrijd tegen de Deventenaren nog goed. Binnen drie minuten opende Oussama Tannane namelijk de score in De Goffert. De spelmaker kreeg de bal op zo'n 35 meter van het doel, maar slalomde zich vervolgens langs de verdedigers van Go Ahead om daarna ook keeper Jeffrey de Lange de verschalken.

De 1-0 van Tannane bleek een van de weinige hoogtepunten voor NEC. Het antwoord van Go Ahead volgde al snel via Isac Lidberg, die de 1-1 achter keeper Jasper Cillessen kopte. Vlak voor rust profiteerden de bezoekers ook nog van defensief geklungel bij NEC, dat net als woensdag tegen Fortuna Sittard in een 5-3-2-formatie startte. Terry Lartey Sanniez liet zich eenvoudig aftroeven, waarna Bobby Adekanye Go Ahead op voorsprong zette.

NEC-trainer Rogier Meijer greep in de rust in en keerde toch weer terug naar een systeem met vier verdedigers. Hij had zich echter geen slechtere start van de tweede helft kunnen bedenken, want binnen vijf minuten lag het helemaal open en maakte Oliver Edvardsen de 1-3. De vlag ging omhoog voor buitenspel, maar de VAR zag dat daar geen sprake van was.

Meijer bracht naast Elayis Tavsan ook Nany Dimata en Ibrahim Cissoko binnen de lijnen, maar het was Magnus Mattsson die na 77 minuten de spanning terug bracht. Na een goede kans voor Tavsan, die stuitte op keeper De Lange, was het de Deen die voor 2-3 zorgde. Een spannende slotfase volgde, waarin het uiteindelijk Sandler was die koppend voor de 3-3 zorgde. De verdediger debuteerde woensdag tegen Fortuna officieel voor NEC en was nu de gevierde man.

NEC bleef door het gelijkspel een punt voorsprong houden op Go Ahead. De Nijmegenaren staan op elf uit elf en staan op de twaalfde plek. Go Ahead is de nummer vijftien van de Eredivisie.