Sampaoli schaamt zich na ultieme vorm van fair play van de tegenstander

Reacties

Het duel tussen Qarabag en Olympique Marseille leverde donderdag een zeldzaam stukje fair-play op, toen werd toegegeven dat Ibrahima Wadji na een goedgekeurd doelpunt had valsgespeeld, waardoor zijn goal alsnog geannuleerd werd. Marseille-coach Jorge Sampaoli was positief verrast en gaf eerlijk toe dat hij zelf waarschijnlijk niet zo sportief had gehandeld.

Sampaoli schaamt zich na ultieme vorm van fair play van de tegenstander
© Pro Shots
Qarabağ
Qarabağ
0 - 3
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Wadji scoorde donderdag met de hand, al was dat moeilijk waar te nemen. De vierkoppige arbitrage zag de Hand-van-God-goal over het hoofd en kon niet geholpen worden door de VAR, die ontbreekt in de Conference League. Qarabag leek zo de gelijkmaker (1-1) op het scorebord te brengen. De spelers van Marseille konden hun ogen niet geloven en waren woedend.

Uiteindelijk kwam er toch gerechtigheid voor de Fransen. Tijdens de wedstrijd leek het erop dat Wadji aan Qarabag-aanvoerder Maksim Medvedev had verteld dat hij hands had gemaakt en dat de verdediger de scheidsrechter inlichtte. Dat laatste klopt, al blijkt hij naar de arbitrage te zijn gestapt omdat zijn coach dat eiste. Gurban Gurbanov had langs de kant gezien dat Wadji hands had gemaakt en instrueerde zijn aanvoerder om eerlijk te zijn. De goal werd afgekeurd.

Sampaoli, coach van Marseille, kon op zijn persconferentie na afloop alleen maar applaudisseren. 'Ik heb nog nooit eerder zo'n sportieve daad gezien', zei de Argentijn. 'Als ik zie dat een speler of een coach in staat is om een fout toe te geven, dan schaam ik me dat ik zo competitief ben ingesteld. Ik ben jaloers op deze sportieve daad in een wereld waar veel op het spel staat en waar veel rivaliteit is.'

Sampaoli had zelf anders gehandeld, zo gaf hij toe. 'Als ik eerlijk moet zijn: als dit bij ons was gebeurd, dan was ik niet naar de scheidsrechter gegaan. Ik zou het doelpunt vieren en er blij mee zijn', aldus de oefenmeester. 'Dit laat me weer eens zien dat je blijft leren in het leven.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.