Fair play op z'n best: Hand-van-God-goal tóch afgekeurd na bekentenis

Reacties

De Conference League-wedstrijd tussen Qarabag en Olympique Marseille was donderdagavond het decor van een zeldzaam staaltje Fair Play. In tweede instantie dan. Daardoor werd het doelpunt van spits Ibrahima Wadji alsnog afgekeurd.

Fair play op z'n best: Hand-van-God-goal tóch afgekeurd na bekentenis
© Pro Shots
Qarabağ
Qarabağ
0 - 3
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Na de 3-1 zege in het heenduel opende Marseille ook in Azerbeidzjan al vroeg de score via Pape Gueye. Na iets meer dan een half uur leek Wadji de spanning terug te brengen. Hij werkte de bal binnen uit een voorzet van Toral Bayramov.

Dat deed de 26-jarige Senegalees wel met zijn hand, maar dat was lastig te zien, omdat ook Marseille-doelman Steve Mandanda zijn doel uitkwam. De vierkoppige arbitrage zag de Hand-van-God-goal van Wadji zodoende over het hoofd en in de Conference League is geen VAR.

Wadji kon zo juichen voor de 1-1. Bij Marseille konden ze hun ogen niet geloven. Met name Mattéo Guendouzi hief zijn handen vol ongeloof naar het hoofd. Uiteindelijk kwam er tóch nog gerechtigheid voor de Fransen, en dat was te danken aan Wadji en Qarabag-aanvoerder Maksim Medvedev.

De spits bekende aan zijn aanvoerder dat hij met de hand had gescoord en de 32-jarige verdediger speelde die bekenteis door aan de scheidsrechter. Die keurde de goal daarop alsnog af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.