Salzburg vraagt Europese topclubs om geduld voor beoogde recordtransfer

Reacties

Red Bull Salzburg heeft na spelers als Sadio Mané, Erling Haaland en recent Patson Daka opnieuw een goudmijntje in huis. Karim Adeyemi staat al in de belangstelling van verschillende Europese topclubs, maar zijn huidige werkgever wil niets weten van een transfer in januari.

Salzburg vraagt Europese topclubs om geduld voor beoogde recordtransfer

De negentienjarige Adeyemi staat al geruime tijd bekend als een groot talent en lost zijn belofte dit seizoen in. De Duitser is met tien goals topscorer van de Bundesliga en heeft ook al drie keer gescoord in de Champions League. Afgelopen woensdag was het nog raak in de 3-1 overwinning op het VfL Wolfsburg van de inmiddels ontslagen Mark van Bommel.

Adeyemi maakte in september zijn debuut voor Duitse ploeg, scoorde toen direct tegen Armenië en heeft inmiddels drie interlands achter zijn naam staan. De snelle dribbelaar staat al op de lijstjes bij verschillende Europese topclubs en wordt in verband gebracht met onder meer Liverpool, Borussia Dortmund en Bayern München. Bij laatstgenoemde club speelde Adeyemi overigens al eens in de jeugdopleiding: hij werd toen weggestuurd vanwege onprofessioneel gedrag.

Bayern wil de aanvaller nu graag terug hebben, maar zal geduld moeten hebben. Christoph Freund, technisch directeur van Salzburg, sluit een wintertransfer uit. 'Karim maakt het seizoen af bij ons', zegt de bestuurder stellig tegen Sky. 'Hij moet de rol die hij nu heeft een heel jaar vervullen. Dat is zichtbaar de focus in Karims hoofd en ook onze focus. Hij zit op het juiste spoor en geniet van de wedstrijden bij ons. Karim past hier uitstekend en we laten hem niet zomaar gaan.'

Adeyemi heeft nog een contract tot medio 2024 bij Salzburg, dat minstens dertig miljoen euro wil hebben voor de aanvaller. Als dat bedrag daadwerkelijk op tafel komt, zal de aanvaller Daka aflossen als recordverkoop van Salzburg. Daka ging afgelopen zomer voor ongeveer dertig miljoen naar Leicester City. Onlangs maakte de Zambiaan nog indruk met vier goals in één Europa League-wedstrijd.

duurste uitgaande transfers van salzburg

Speler Naar Bedrag
Patson Daka Leicester City (ENG) 30 miljoen
Naby Keïta RB Leipzig 29,75 miljoen
Enock Mwepu Brighton & Hove Albion 23 miljoen
Sadio Mané Southampton 23 miljoen
Dominik Szoboszlai RB Leipzig 22 miljoen
Erling Haaland Borussia Dortmund 20 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.