Salah wil zijn grootste droom opofferen in het belang van de stad

Reacties

Het woord landstitel blijft een magische glans houden voor Liverpool. De club werd in 1990 voor de laatste keer kampioen van Engeland: sindsdien was een tweede plaats op het erepodium het hoogst haalbare.

Salah wil zijn grootste droom opofferen in het belang van de stad

De honger naar de grootste prijs in eigen land is inmiddels dusdanig groot dat het meer telt dan enig andere trofee. Mohamed Salah zegt dat de landstitel inmiddels zelfs meer prioriteit geniet dan de Champions League-beker, de prijs waarvan hij zelf al jaren droomt.

'Ik geef toe dat de Champions League voor mij toch wel de meest prestigieuze competitie van allemaal is', zegt Salah in gesprek met Sky Sports. 'Maar deze club en deze hele stad dromen van de landstitel. Ik zou dus graag mijn droom opofferen voor die van hen. Maar het zou nog mooier zijn wanneer het ons allebei lukt. En dat is ook waar we hier met z'n allen naar streven.'

Om de dubbele droom waar te maken zal Liverpool eerst de kwartfinale van de Champions League moeten zien te bereiken. The Reds binden woensdagavond de strijd aan met Bayern München. De wedstrijd op Anfield eindigde in 0-0, dus moet Liverpool het karwei op vijandelijke bodem proberen af te maken.

Daarna gaat het vizier weer op de eigen competitie en de titelstrijd. Collectief probeert Liverpool het trauma van de kampioensmedaille te bannen. Vier keer finishte de club als best of the rest, sinds de verovering van de laatste landstitel. In het seizoen 2013/14 was de club dicht bij het kampioenschap, maar verspeelde de club zijn kansen tijdens het duel met Chelsea. Door het beruchte slippertje van Steven Gerrard eindigde dat seizoen in mineur.

Nu zijn de ogen vooral gericht op Manchester City. De concurrent en titelverdediger leidt de titeldans met één punt voorsprong op Liverpool. Salah hoopt dat City een fout begaat. 'We hebben nog een aantal moeilijke wedstrijden voor de boeg - net zoals zij dat hebben. Het enige wat je kunt doen is je eigen wedstrijden keer op keer winnen. Hopelijk begaan zij een misstap, zodat wij de titel kunnen pakken.'

Psychologisch gezien zijn Salah en Liverpool klaar voor de weken waarin alles beslist wordt. 'Ja, de druk staat erop. Maar ik ben scherp van geest en mentaal sterk. We zullen zien waar we in de laatste duels toe in staat zijn, maar psychologisch ben ik er volkomen klaar voor', zegt Salah strijdvaardig.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.