Ruwe diamant Isak wordt geslepen in Tilburg

Reacties

Alexander Isak maakt indruk op de Nederlandse velden. De negentienjarige spits van Willem II rijgt de records aan elkaar.

Ruwe diamant Isak wordt geslepen in Tilburg

Isak reageerde ietwat onderkoeld op alle aandacht voor zijn opvallende half jaar in Tilburg. De negentienjarige spits, die in de winterstop als Borussia Dortmund-huurling neerstreek bij Willem II, heeft indrukwekkende statistieken om te overleggen. Maar bescheidenheid straalt van de Zweed af.

'Ik geloof dat ik hier aardig populair begin te worden', zei Isak na de zege op PEC Zwolle tegen FOX Sports. 'Natuurlijk ben ik blij met mijn doelpunt en assist. Ik sta nu op twaalf uit twaalf, een mooi gemiddelde. Maar ik wil wel nog wat hoger mikken als het kan.'

Isak is de eerste buitenlandse speler die in zijn eerste twaalf wedstrijden in de Eredivisie tot twaalf treffers is gekomen. Voor illustere voorgangers als Romario, Ronaldo, Luis Suárez en Zlatan Ibrahimovic was dat te hoog gegrepen na hun entree op de Nederlandse velden. In de Eredivisie-historie kwam slechts een handjevol spelers tot dat kunststukje, van wie Feyenoorder Hans Venneker in het seizoen 1964/65 de laatste was.

Zondag ondervond PEC Zwolle de kracht van Isak. Het was de zevende wedstrijd op rij dat de Borussia Dortmund-huurling trefzeker was. De laatste speler die dat voor elkaar kreeg in de Eredivisie is Vincent Janssen in 2016. Het gaat verder dan alleen de dertien goals op Nederlandse bodem. Want Isak is in zijn Tricolores-tijd tot nu toe als aangever ook nog eens betrokken bij vier goals.

Naast de Eredivisie biedt dit seizoen de strijd om de KNVB-beker nog een toneel voor Isak om zich te laten zien. De Zweedse tiener heeft nog een mooi duel in het vooruitzicht dankzij zijn trefzekerheid in de halve finale tegen AZ. 'Ik zal eerlijk zeggen dat ik de nacht na die wedstrijd heb gedroomd van de finale. Spelen tegen Ajax, in dat mooie stadion van Feyenoord: mooier kan niet.'

Ook al wacht daarna nog een competitieduel met FC Emmen, de finale op 5 mei in De Kuip moet een passend sluitstuk worden van een memorabel half jaar bij Willem II. Want de recordjacht in Tilburgse dienst stopt na dit seizoen zo goed als zeker. Zijn optredens voor Willem II hebben een langer verblijf uitgesloten. Isak is begeerd dankzij zijn tussenstop in Brabant. Een terugkeer naar Dortmund ligt in de lijn der verwachtingen, al liggen er schijnbaar kapers op de kust. Zijn productie voor BVB - één goal in dertien officiële duels – mag dan karig zijn geweest, in Tilburg toont hij zijn andere, beduidend perspectiefrijkere kant.

Isak werd in verband gebracht met Barcelona, terwijl naar verluidt een Chelsea-scout zondag de verrichtingen van de Zweed met eigen ogen aanschouwde. Hij zag dat de tiener in de blessuretijd nog de uitgelezen kans liet liggen zijn totaal verder op te krikken door een strafschop te missen. Aan de diamant Isak valt nog wat te slijpen.

'Isak is een completere versie van Sol'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer A. Isak
Meer over A. Isak
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.