Russische club van Vilhena laat na trainer ook peperdure spelers gaan

Reacties

In navolging van trainer Daniel Farke en een groot deel van zijn staf zijn nu ook acht buitenlandse spelers vertrokken bij FK Krasnodar. De club waar ook Tonny Vilhena nog onder contract staat, heeft de spelers speciaal verlof gegeven. De kans is groot dat zij terugkeren naar hun thuisland.

Russische club van Vilhena laat na trainer ook peperdure spelers gaan
© Pro Shots

Het gaat om Júnior Alonso, Kaio, Christian Ramírez, Rémy Cabella, Viktor Claesson, Wanderson, Jhon Córdoba en Erik Botheim. Opvallend is dat Krasnodar vorige zomer nog miljoenen betaalde voor Córdoba, Alonso en Botheim. Hertha BSC ontving naar verluidt twintig miljoen euro voor Córdoba, die dit seizoen clubtopscorer is bij Krasnodar.

Vilhena staat ook nog altijd tot medio 2024 onder contract bij Krasnodar, maar hij wordt met een optie tot koop verhuurd aan Espanyol. Volgens verschillende media hoopt ook Grzegorz Krychowiak weg te kunnen bij Krasnodar. Hij wil dat echter alleen als zijn contract ontbonden kan worden. De 86-voudig international van Polen en voormalig speler van onder meer Paris Saint-Germain zou wachten op een beslissing van de FIFA.

De internationale spelersvakbond FIFPro drong er al op aan om spelers uit Rusland de kans de geven om onder hun contract uit te kunnen en transfervrij bij een andere club te tekenen. Als spelers nu hun contract laten verscheuren, kunnen ze enkel nog aan de slag in landen waar de transfermarkt op het moment van ontbinding open was.

Gisdol
Eerder deze week werd bekend dat trainer Farke zonder ook maar een wedstrijd te hebben gecoacht alweer vertrok bij Krasnodar. Markus Gisdol deed hetzelfde bij Lokomotiv Moskou. In gesprek met BILD gaf Gisdol aan dat de Russische invasie van Oekraïne logischerwijs de reden is van zijn voortijdige vertrek. 'Ik kan niet op het trainingsveld in Moskou staan, terwijl kilometers verder bevelen worden gegeven waardoor mensen moeten lijden.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Krasnodar
Meer over Krasnodar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.