Duitse coach vertrekt nog voor zijn debuut bij Russische club van Vilhena

Reacties

Daniel Farke is niet langer de trainer van FK Krasnodar. Na onderling overleg heeft de 45-jarige Duitser besloten te vertrekken bij de Russische club, waar Tonny Vilhena onder contract staat.

Duitse coach vertrekt nog voor zijn debuut bij Russische club van Vilhena
© Pro Shots

In het persbericht noemt Krasnodar geen reden voor het vertrek, maar het is erg onwaarschijnlijk dat het conflict in Oekraïne en de situatie in Rusland niet de reden is voor het snelle afscheid. Farke werd midden januari aangesteld in Krasnodar, nadat hij twee maanden eerder ontslagen was als manager van Norwich City.

De goede vriend van Liverpool-manager Jürgen Klopp bouwde door zijn werk bij Norwich tussen 2017 en 2021 een sterke reputatie op in Engeland. Het is nog onduidelijk wat Farke nu gaat doen. Ook de assistenten die hij had meegenomen voor de klus in Rusland keren huiswaarts. Het nieuwe Russische voetbalseizoen is nog niet begonnen, waardoor het voor Farke niet eens tot een debuut is gekomen.

De Pools international Grzegorz Krychowiak en de Fransman Rémy Cabella zijn buiten Vilhena vanuit Nederlands perspectief de bekendste spelers die onder contract staan bij Krasnodar. Vilhena is momenteel verhuurd aan Espanyol, dat een optie tot koop bedongen heeft.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.