Rummenigge: 'Guardiola gelukkig en zonder wensen'

Reacties

Van Bayern München hoeft geen actie meer verwacht te worden op de transfermarkt. Trainer Josep Guardiola heeft zijn ultieme tevredenheid overde huidige selectie uitgesproken.

Rummenigge: 'Guardiola gelukkig en zonder wensen'

Tijdens de voorbereiding in de Verenigde Staten zaten bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge en de Spaanse trainer tegen over elkaar. 'Ik heb in Portland een lange discussie met Guardiola gehad. Hij is gelukkig en heeft geen wensen meer', aldus de Duitser over het gesprek met de Spanjaard.

Bayern München haalde vrijdag met de Spaanse goalie Pepe Reina (Liverpool) de vierde en laatste speler voor komend seizoen. Linksback Juan Bernat (Valencia), middenvelder Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt) en aanvaller Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) gingen hem voor. Daarnaast is afscheid genomen van potentiële splijtzwammen die vanwege hun rol op het tweede plan zouden gaan muiten, zoals Mario Mandzukic. De Kroaat heeft onderdak gevonden bij Atlético Madrid.

'Afgelopen seizoen hadden we steeds een of meer spelers op de bank die ontevreden waren', beschreef Rummenigge het voordeel van duidelijkheid in de spelersgroep. De oud-international verwacht vooral veel van Lewandowski, die overkwam van Borussia Dortmund. 'Hij is een fantastische speler die onze ploeg nog méér kwaliteit geeft.'

Rummenigge sprak zich uit op de dag dat Bayern zich aan het eigen publiek liet zien. Onder anderen Arjen Robben werd daarbij onder luid applaus onthaald in het Beierse stadion, waarin ruim zestigduizend zaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.